Emil Cantello Emil Cantello
23/11/2021 14:48 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 19:41

Metaverse project The Sandbox koers stijgt weer keihard

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Metaverse project The Sandbox zet zichzelf op de kaart

De nog steeds dalende koers van de koning der cryptocurrencies heeft tot nu toe geen kanteling kunnen weergeven. Als gevolg ziet de korte termijn er voor de algemene crypto-sector er hierdoor bearish uit. Dat houdt echter niet in dat we, nu het einde van het jaar naderen, geen vuurwerk meer te zien krijgen. Onze premier mag dan wel een verbod op vuurwerk plaatsen, daar trekken de gaming, NFT en metaverse gerelateerde crypto zich niets van aan. Deze markt is nog altijd booming en het einde lijkt nog niet in zicht. Voorbeelden als Decentraland (MANA) en Gala (GALA) hebben eerder deze maand al van zich laten horen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

SAND maakt indrukwekkende prijsstijgingen

The Sandbox (SAND) mag je echter wel beschouwen als de nummer 1 metaverse cryptocurrency welke er met kop en schouder bovenuit schiet. SAND heeft namelijk een stijging van maar liefst 37% laten zien in de afgelopen 24 uur. Dit neemt niet weg van de stijging welke de afgelopen maand heeft plaatsgevonden. Deze is namelijk 631% ten opzichte van de prijs precies een maand geleden, $0,75 USD, en de top van $5,50 USD zojuist gemaakt.

The Sandbox is een altcoin met enorm momentum en staat op de derde plek op Binance wat betreft handelsvolume, vlak achter de standaard nummers 1 en 2: bitcoin (BTC) en ethereum (ETH).

Advertentie

Hoe heeft SAND in zo’n korte periode zo’n significante groei kunnen tonen? 

Dat heeft alles te maken met de huidige markt en de hype omtrent metaverse gerelateerde projecten. The Sandbox is een op Ethereum gebaseerd blockchain-project waarop gebruikers zich kunnen richten op het creëren van virtuele werelden. Het project is hierdoor een snel groeiend onderdeel geworden van de door blockchain aangedreven “metaverse space”. Daarnaast hebben gebruikers van het platform van The Sandbox de mogelijkheid om NFT’s te creëren en deze in-game te gebruiken.

Een op blockchain gebaseerde metaverse game met zijn eigen token is echter geen nieuw concept. Er zijn meerdere spelers die deze markt betreden en de concurrentie kan daardoor moordend zijn. Echter is de Sandbox een van de projecten welke flink wat stuwkracht heeft ondervonden. Vanaf begin november genoot het project van meer dan 500.000 geregistreerde wallets en was een Series B financieringsronde succesvol afgerond met een investering van $93 miljoen USD. Als kers op de taart bleek Snoop Dogg even gebruik te hebben gemaakt van het platform.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wat brengt de toekomst voor The Sandbox?

Op dit moment heeft SAND een marktkapitalisatie van $4 miljard USD  en is hierdoor in hoog tempo de top 50 van cryptocurrencies binnen geklommen. Het toont aan dat de interesse omtrent metaverse gerelateerde blockchain-projecten hoog ligt. The Sandbox is een van de voortrekkers van deze subsector binnen de cryptomarkt. Het is in ieder geval zeker dat SAND een naam voor zichzelf gemaakt heeft de afgelopen maand. Zolang de interesse voor metaverse projecten blijft aanhouden en The Sandbox de stevige competitie blijft weten af te schudden, kan deze cryptocurrency zijn plekje binnen de top 50 blijven behouden.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie