Ivo Melchers Ivo Melchers
01/02/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/02/2023 19:00

Metaverse tokens presteerden een stuk beter dan bitcoin in januari

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Metaverso: En enero, sus tokens fueron mas rentables que el Bitcoin

Foto: Have a nice day Photo/Shutterstock

Bitcoin (BTC) wist de eerste maand van het nieuwe jaar in het donkergroen af te sluiten. De koers van bitcoin heeft een namelijk een stijging van 40% neergezet in de afgelopen maand. Hiermee was januari de best presterende maand voor bitcoin sinds oktober 2021.

Veel andere grote cryptovaluta’s als ethereum (ETH), binance coin (BNB) en ripple (XRP) waren niet in staat om beter te presteren dan de koning der cryptocurrencies. Metaverse-gerelateerde tokens wisten echter wel vele malen beter te presteren dan bitcoin.

Cryptomarkt verliest $450 miljard, analist deelt hoopvolle grafiek
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Sandbox en Decentraland

Decentraland (MANA) was een van de best presterende crypto in de afgelopen maand met een totale stijging van maar liefst 143%. Het begon de maand met een waarde van ongeveer $0,30, maar op het moment van schrijven ligt de koers rond $0,73. Ondanks deze uitstekende stijging is de koers nog altijd ver weg van zijn all-time high. Tijdens de vorige bullmarkt wist MANA namelijk een hoogtepunt van $5,12 te bereiken.

De stijging van MANA lijkt te maken te hebben met de aankondiging van een aantal nieuwe functies halverwege de maand. Echter waren de gebruikerscijfers van het platform niet significant gestegen.

Sandbox (SAND) wist ook een hele mooie stijging neer te zetten over de afgelopen 31 dagen. Het begon de maand met een koers van $0,38 en op het moment van schrijven staat de koers gelijk aan $0,71. Hiermee heeft het de maand januari met ongeveer 87% in het groen afgesloten. Echter heeft de koers een lichte correctie moeten ondergaan, aangezien het op zijn hoogtepunt zelfs op $0,84 stond.

Advertentie

Metaverse groei

Eerder deze maand kon je in het altcoin nieuws lezen dat het consultancy bureau McKinsey & Company een enorme groei verwacht voor de metaverse. Volgens de onderzoekers van het bedrijf kan de algehele metaverse-sector een waarde van $4 tot $5 biljoen dollar hebben tegen het jaar 2030. Op dit moment heeft deze sector een waarde van ‘slechts’ $300 tot $400 miljard.

Gisteren hadden wij voor jullie de allersterkste crypto koersen van januari op een rijtje gezet

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie