Thom Derks Thom Derks
10/12/2022 20:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/12/2022 20:08

Michael Saylor is des duivels over voormalig FTX-CEO

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Escandalosas cifras de FTX: Mil millones de dólares en déficit

Foto: Marquess789/Shutterstock

MicroStrategy ex-CEO Michael Saylor sprak dinsdag in een interview met Patrick Bet David over de “duivelse” praktijken die bij FTX plaatsvonden. Volgens Saylor pleegde Sam Bankman-Fried met de FTX Token (FTT) financiële fraude en gebruikte hij de asset vervolgens als onderpand om het geld van zijn klanten te vergokken.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

“De zonde van shitcoinerij”

Als je al wat langer meeloopt in de industrie, dan weet je dat Saylor een bitcoin-maximalist is en niets moet hebben van altcoins. De voormalig CEO van MicroStrategy gaat zelfs zo ver door te stellen dat het kopen van altcoins een zonde is, een morele misdaad. “De zonde van shitcoinerij”, zo noemt Saylor het zelf.

“Sam en de meeste mensen in de crypto-wereld zijn schuldig aan het oppompen en promoten van ongeregistreerde effecten. Dat is duidelijk voor de voorzitter van de SEC en de meeste politici”, zo gaat Saylor verder. Het vraagstuk wat Saylor hier aanhaalt staat ook centraal in de rechtszaak tussen de SEC en Ripple Labs.

Saylor is van mening dat de FTT token van FTX kwalificeerde als effect, wat betekent dat deze niet zomaar op de markt gebracht mag worden. In principe moet een bedrijf dan alle stappen doorlopen die normale bedrijven moeten doorlopen om aandelen aan de beurs te laten noteren. Dat is niet gebeurd, waardoor hiermee al een wet is overtreden.

Advertentie

Shitcoin als onderpand

Verder zegt Saylor dat het gebruiken van zijn eigen FTT token en andere tokens als onderpand in het bijzonder duivels is. Traditionele bankgiganten als Goldman Sachs zouden volgens Saylor nooit geld uitlenen met dit soort financiële assets als onderpand. Zodra de bubbel leegloopt, is er van het onderpand immers niets meer over, zo blijkt nu ook weer.

Om die reden is Bankman-Fried niet langsgegaan bij partijen als JPMorgan en Goldman Sachs, maar bij zichzelf. Hij klopte simpelweg aan bij Alameda Research. Via Alameda Research kon hij met een duivels constructie de fondsen van zijn klanten gebruiken om te gokken.

“Hij genereerde 10 miljard met een ongeregistreerd effect en leende daarna 10 miljard dollar van zijn gebruikers. Daarmee gokte, handelde en spendeerde hij om het uiteindelijk te verliezen”, zo raast Saylor door over SBF in het interview.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie