Kevin Schijven Kevin Schijven
16/08/2021 16:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/08/2021 16:06

Microsoft wil Ethereum (ETH) gebruiken voor nieuw anti-piracy programma genaamd Argus

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Microsoft wil Ethereum (ETH) gebruiken voor nieuw anti-piracy programma genaamd Argus

Foto: JeanLucIchard/Shutterstock

Microsoft gaat wellicht Ethereum (ETH) gebruiken voor een nieuw anti-piracy systeem. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de onderzoekstak van de softwaregigant, genaamd “Argus: A Fully Transparent Incentive System for Anti-Piracy Campaigns.”

Microsoft wil de transparantie die blockchain-technologie biedt gebruiken om softwarediefstal tegen te gaan. Gebouwd op Ethereum, Argus is een nieuw systeem die mensen beloond die anoniem verslag doen van piracy van Microsoft software als Windows, Office, Word en meer.

Argus maakt gebruik van een algoritme met een unieke watermerk die overeenkomt met een geheime code. Het systeem, genaamd “proof of leakage,” kan gebruikt worden om de bron van de spreiding terug te traceren en illegale kopieën van software te identificeren.

Software die op deze manier wordt erkend als illegaal, worden vervolgens bestempeld als “accused” (beschuldigd). Gebruikers hebben vervolgens de optie om nog een soort van bezwaar in te dienen, maar als deze faalt dan verandert de bestempeling naar “guilty” (schuldig). Er zitten ook extra maatregelen in om misbruik te voorkomen zodat niet iemand onder een andere alias steeds dezelfde melding opnieuw kan maken en elke keer dezelfde beloning verdient.

“Industriële allianties en bedrijven voeren stimuleringscampagnes tegen piraterij, maar hun effectiviteit wordt publiekelijk in twijfel getrokken vanwege het gebrek aan transparantie. Wij zijn van mening dat volledige transparantie van een campagne nodig is om mensen echt te stimuleren. We zien dit als een gedistribueerd systeemprobleem.”

Argus zou volgens het rapport dit probleem moeten oplossen. Het onderzoek werd uitgevoerd in samenwerking met onderzoekers van Alibaba en Carnegie Mellon University. Naar verwachting wordt het nieuwe systeem volgende maand gepresenteerd tijdens de ‘International Symposium on Reliable Distributed Systems (SRDS 2021)’ conferentie.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie