Rico Engelbarts
29/04/2020 06:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/04/2020 06:03

Monero (XMR) kidnapping in Noorwegen krijgt bijzonder staartje

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Monero (XMR) kidnapping in Noorwegen krijgt bijzonder staartje

Foto: Inked Pixels/Shutterstock

Wat in 2018 bestempeld werd als een kidnapzaak met een dwangsom in monero (XMR) blijkt een poging te zijn van de Noorse miljonair Tom Hagen om de politie op een zijspoor te zetten. De 70-jarige grootgrondbezitter zit sinds dinsdag achter tralies wegens de verdenking van moord op zijn vrouw Anne-Elizabeth Falkevik Hagen.
Toen op 21 oktober 2018 de politie werd gebeld door Hagen dachten zij al gauw dat het hier ging om een mogelijke ontvoering van zijn 69-jarige vrouw. In de badkamer lag namelijk een briefje, vol met spelfouten, dat waarschuwde dat contact opnemen met de politie zou leiden tot de dood van zijn vrouw. Naast deze bedreiging zou de ontvoerder contact opgenomen hebben met de miljonair, die $183 miljoen aan activa bezit, en een dwangsom in monero ter waarde van $10 miljoen dollar hebben geëist.
Een moord door Tom Hagen zelf werd in eerste instantie uitgesloten. De zakenman is de 164e rijkste man van Noorwegen en zit onder andere achter elektriciteitsbedrijf Elkraft. Mede vanwege het briefje werd er tot nu toe geen reden gezien dat hij het zelf gedaan zou hebben. Zelf heeft hij altijd gezegd dat zij vanuit haar huis ontvoerd zou zijn door onbekende criminelen en er zou bewijs zijn van een worsteling in hun slaapkamer, echter werd er geen teken van inbraak gevonden.
De zaak kreeg veel persaandacht waarbij de autoriteiten in 2019 vroegen om publieke hulp om deze zaak op te lossen. Hoewel er volgens detective Tommy Brøske eerder vermeld werd dat er geen teken van leven noch dood is, vertelde hij dinsdag tegen de pers dat de hele zaak besmeurd is met een geplande deceptie en dat nu alle verwijzingen naar een ontvoering wegvallen, het er steeds meer op lijkt dat de miljonair zelf de dader is. Wat zou betekenen dat het gebruiken van XMR onderdeel was van een opgezet spel.
Wegens de anonimiteit die cryptocurrencies zijn scams and verzoeken tot losgeld niet ongebruikelijk. Hiervan zijn modellen maar ook zelfs steden slachtoffer van geworden. In een voorgaand artikel schreven wij over het effect van het coronavirus op dergelijke malafide praktijken in het cryptoruim.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie