Thom Derks Thom Derks
27/01/2023 12:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/01/2023 12:30

Moody’s gaat stablecoins beoordelen met puntensysteem

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Moody's gaat stablecoins beoordelen met puntensysteem

Foto: Andrius Zemaitis/Shutterstock

Moody’s is een bekende kredietbeoordelaar uit de Verenigde Staten die volgens een nieuwe rapportage van Bloomberg bezig is met stablecoins. Stablecoins zijn cryptomunten waarvan de waarde is gekoppeld aan een andere valuta of asset, zoals de Amerikaanse dollar. Als het verhaal van Bloomberg klopt, dan is de kredietbeoordelaar momenteel bezig met een scoresysteem om de kwaliteit van 20 verschillende stablecoins te beoordelen.

Solana-handelaar maakt $2 miljoen van $49.000 in een paar uur
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

In de kinderschoenen

Uit het verhaal blijkt dat het project op dit moment nog in de kinderschoenen staat, maar dat kan uiteraard snel veranderen. Moody’s is niet van plan om officiële kredietbeoordelingen af te geven op de stablecoins die het gaat beoordelen. Toch is het interessant dat een beroemde kredietbeoordelaar als Moody’s de kwaliteit van de verschillende grote stablecoins gaat testen.

De weerbaarheid, veiligheid en stabiliteit van stablecoins is al jaren een onderwerp van gesprek binnen de crypto industrie. Zelfs het grote Tether (USDT) ligt nog regelmatig onder de loep bij critici. Wat dat betreft is het interessant dat een partij als Moody’s nu aankomt met een framework, waarin we op objectieve wijze de kwaliteit van stablecoins kunnen beoordelen.

Het is nog niet duidelijk wanneer Moody’s precies met een eerste versie van de beoordelingen komt. Dat kan nog best even duren, aangezien het op dit moment nog in de kinderschoenen staat.

Advertentie

De stabiliteit van stablecoins

Het zou interessant zijn als Moody’s een manier weet te vinden om ons echt gerust te stellen over de kwaliteit van stablecoins. Deze cryptomunten zien nog altijd veel kritiek en er zijn regelmatig vragen of de bedrijven achter de stablecoins daadwerkelijk alles op orde hebben, vooral met betrekking tot de dekking. Zogenaamde algoritmische stablecoins zien nog meer kritiek, vooral na het instorten van de terraUSD (UST) stablecoin van het terra (LUNA) project vorig jaar.

Het is dan ook te hopen dat de resultaten van Moody’s goed uitpakken voor deze munten. Ook is het te hopen dat Moody’s dit niet gebruikt als een aanval op de industrie. We zien namelijk vaker spelers uit de traditionele financiële wereld een dergelijke initiatief nemen om puur de crypto industrie af te kraken.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie