Robin Hazekamp Robin Hazekamp
26/06/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/06/2023 16:00

NEAR crypto gaat door het dak na grote samenwerking

icon-altcoins
Altcoin nieuws
NEAR crypto gaat door het dak door grote samenwerking

Foto: mundissima/Shutterstock

De NEAR Foundation, de non-profit organisatie achter de NEAR altcoin, is een samenwerking aangegaan met Alibaba Cloud. De munt is de afgelopen week met 31% in waarde gestegen en nam in een uur na de aankondiging 12% in waarde toe.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

NEAR Foundation en Alibaba

De NEAR Foundation is een non-profit organisatie die de ontwikkeling en adoptie van het NEAR Protocol bevordert. Het protocol is een schaalbaar en gebruiksvriendelijk blockchain platform voor gedecentraliseerde applicaties (dApps). De NEAR Foundation werkt samen met ontwikkelaars, bedrijven en belanghebbenden om de functionaliteit en adoptie van het protocol te verbeteren. Het doel is om een robuust platform te bieden dat de adoptie van gedecentraliseerde applicaties bevordert.

Recent is de organisatie een samenwerking aangegaan met Alibaba Cloud. Het bedrijf is een arm van de Alibaba Group. Alibaba Cloud is de 4e grootste organisatie ter wereld wat betreft data hosting en cloud computing. Het bedrijf heeft meerdere grote datacenters in heel Azië. Om die reden is de NEAR Foundation een samenwerking met het bedrijf aangegaan om de ontwikkelingen van hun netwerk naar Azië uit te breiden. Met de samenwerking hopen ze meerdere grote Aziatische investeerders aan te trekken.

Vanwege de samenwerking is de NEAR protocol munt op het moment meer dan 31% gestegen ten opzichte van vorige week. In het uur na de aankondiging steeg de koers met meer dan 12%, voor de munt een record. Terwijl de munt een week geleden voor $1,21 verhandeld werd, is hij op het moment van schrijven $1,60 waard. 

Advertisement

Nieuwe topman

Het nieuws van de samenwerking komt tegelijkertijd met de aanstelling van een nieuwe topman voor Alibaba. Joseph Tsai zal de positie van Daniel Zhang overnemen. Zhang had op zijn beurt de rol overgenomen van Jack Ma, die onder verdachte omstandigheden verdween na kritiek te hebben geuit op de Chinese overheid. Tsai staat er bekend om een grote voorstander te zijn van de crypto industrie. Tenminste, dat is wat hij zelf liet weten in een kort en bondig maar zeer prominent bericht op Twitter. 

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement