Roy van Krieken Roy van Krieken
25/05/2024 17:28 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/05/2024 14:02

NEAR nu meest gebruikte blockchain voor AI projecten

NEAR Protocol-NEAR
icon-altcoins
Altcoin nieuws
NEAR crypto kan snel stijgen met lancering eerste beursfonds

Foto: rafapress/Shutterstock

De wereld van cryptocurrencies en blockchain blijft zich ontwikkelen, met nieuwe projecten die steeds maar weer de grenzen van technologie verleggen. Een van deze baanbrekende projecten is NEAR Protocol (NEAR). Dit blockchain-systeem, ontworpen met een focus op gebruiksvriendelijkheid en geavanceerde technologie, heeft als doel Web3 toegankelijk en voordelig te maken voor miljarden mensen wereldwijd. Maar wat maakt NEAR zo bijzonder in vergelijking met andere blockchain-platforms? Crypto Insiders analist Khiem Nguyen legde het uit.

Meer weten over NEAR na het lezen van deze analyse? Sluit je aan bij onze gratis Discord-groep met 10.000+ leden en praat direct met onze analisten.

Crypto Ontbijt: Marktcrash, flinke uitstroom ethereum-ETF’s & nieuwe Mt. Gox ronde
Crypto Ontbijt: Marktcrash, flinke uitstroom ethereum-ETF’s & nieuwe Mt. Gox ronde

Schaalbaarheid en innovatie van NEAR Protocol

NEAR Protocol onderscheidt zich door zijn schaalbaarheid en innovatieve benadering. Met sharding-technologie, vergelijkbaar met het opdelen van een drukke stad in beheersbare wijken, kan NEAR veel meer transacties gelijktijdig verwerken dan traditionele blockchains. Dit verhoogt de efficiëntie en snelheid van het systeem aanzienlijk, wat essentieel is voor de ontwikkeling en toepassing van complexe AI-modellen.

Daarnaast is NEAR ontworpen om toegankelijk te zijn voor een breed publiek, niet alleen voor tech-experts. Dit gebruiksvriendelijke ontwerp stimuleert innovatie en ontwikkeling door AI-toepassingen toegankelijker te maken. Door deze combinatie van schaalbaarheid en gebruiksgemak is NEAR een aantrekkelijk platform voor AI-ontwikkelaars die enorme datasets moeten verwerken.

De rol van AI en blockchain

Een van de grootste uitdagingen bij AI-ontwikkeling is het verzamelen en verwerken van enorme hoeveelheden data. Blockchain-technologie, met zijn veilige en transparante karakter, biedt een oplossing voor dit probleem. NEAR Protocol maakt het mogelijk om een veilige en transparante marktplaats voor data te creëren, waarbij gebruikers eerlijk worden gecompenseerd voor hun data, en AI-ontwikkelaars toegang krijgen tot de hoogwaardige data die ze nodig hebben.

Advertentie

Groei en adoptie van NEAR Protocol

De groei en adoptie van NEAR Protocol zijn indrukwekkend volgens Khiem. Volgens de ranglijst van Dappradar heeft NEAR een aanzienlijke stijging gezien in het aantal unieke actieve wallets (UAW), dat momenteel op 15,7 miljoen staat.

“De aanzienlijke toename in zowel UAW als TVL wijst op een groeiend vertrouwen en adoptie van het platform door zowel ontwikkelaars als gebruikers. Met deze positieve trends lijkt NEAR Protocol klaar om zijn groei voort te zetten en een belangrijke rol te spelen in de verdere ontwikkeling van het Web3-ecosysteem.”, aldus Khiem Nguyen, analist van Crypto Insiders.

Deze positieve trends worden verder ondersteund door de investeringen van de NEAR Foundation, die onlangs $4 miljoen USD heeft gereserveerd om de infrastructuur van het platform te versterken. Deze investering is bedoeld om het succes van NEAR-projecten te ondersteunen en om het beste ecosysteem voor de volgende generatie van AI-onderzoek en toepassingen te creëren.

Met zijn schaalbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en sterke focus op AI-integratie, staat NEAR volgens Khiem en andere analisten klaar om een belangrijke rol te spelen in de verdere ontwikkeling van het crypto-ecosysteem. De indrukwekkende groei in gebruik en adoptie toont aan dat NEAR een platform is om in de gaten te houden voor iedereen die geïnteresseerd is in de toekomst van blockchain en AI.

Wil je als eerste nieuws over NEAR ontvangen en vragen stellen aan onze analisten? Join onze gratis Discord groep met 10.000 leden!

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie