Timo Bult Timo Bult
22/03/2024 18:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/03/2024 16:41

Nederlanders kiezen memekoning: Shiba inu of toch PEPE?

Dogecoin-DOGE Shiba Inu-SHIB more-coins-icon
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Nederlanders kiezen memekoning: Wordt het shiba inu of toch PEPE?

Foto: Shutterstock Generate

In maart hebben wij Nederlanders gevraagd wie zij de enige echte koning van de memecrypto vinden; shiba inu (SHIB), dogecoin (DOGE), bonk (BONK) of pepe (PEPE)? 14.069 stemmen werden uitgebracht en het oordeel is overduidelijk.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Cryptohonden versus de kikker

In onze poll, die elke ochtend in de marktupdate werd getoond, vroegen wij Nederlanders (en Belgen) die Crypto Insiders bezochten wie zij de echte memekoning vinden. Er was keuze uit vier populaire cryptocurrencies:

  • Shiba Inu (SHIB)
  • Dogecoin (DOGE)
  • Bonk (BONK)
  • Pepe (PEPE)

Memecoins zijn cryptocurrencies die voornamelijk hun waarde halen uit de community en gebaseerd zijn op een grap of meme. In het geval van SHIB, DOGE en BONK is dat de bekende Shiba Inu hond. Pepe is daarentegen een kikker die vaak als meme rondgaat op het internet.

De grootste memecoin van dit lijstje is dogecoin. De crypto staat met een marktkapitalisatie van 22,69 miljard dollar op plek 9 van grootste coins.

Niet ver daarachter vinden we op plek 11 shiba inu met een marktkapitalisatie van 16 miljard dollar. BONK is uit dit lijstje de kleinste coin en staat op plek 69.

Memecoins staan erom bekend extreem volatiel te zijn. Daarnaast worden memecoins vaak ingezet door oplichters die snel een extra zakcentje willen verdienen. Investeerders dienen dus altijd extra goed op te letten waarneer zij met memecoins handelen.

Resultaat: Shiba Inu is de opperkoning van de memecoins

14.069 stemmen later (men kon in principe maar één keer meedoen) en de winnaar is overduidelijk. Shiba Inu mag zich als absolute memekoning van Nederland kronen!

Poll resultaten op de vraag "Welke crypto is de memekoning?" Shiba inu kreeg meer dan 50% van de stemmen.

Shiba inu kreeg in totaal 7.277 stemmen en strijkt daarmee bijna 52 procent van het totaal op. Op plek twee eindigt Dogecoin met 3.067 stemmen (21,8 procent van het totaal). Plek drie en vier zijn respectievelijk weggelegd voor pepe en bonk.

De afgelopen maanden heeft er een heuse meme-explosie plaatsgevonden in cryptoland. Veel memecoins zijn hard in waarde gestegen. Ook gisteren weer stonden de memecoins in de spotlight als het om koersstijgingen gaat. Kortom, hoe je het ook wendt of keert, memecoins blijven een belangrijk onderdeel van de cryptowereld.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie