Kevin Schijven Kevin Schijven
17/09/2021 14:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/09/2021 14:04

NFT veiling op SushiSwap gehackt voor $3 miljoen ethereum (ETH)

icon-altcoins
Altcoin nieuws
NFT veiling op SushiSwap gehackt voor $3 miljoen ethereum (ETH)

Foto: Primakov/Shutterstock

Een veiling voor non-fungible tokes (NFT) op het MISO platform van SushiSwap werd gisteren gehackt. De hacker is met maar liefst $3 miljoen aan ethereum (ETH) ervandoor, meldt SushiSwap CTO Joseph Delong op 16 september:

https://twitter.com/josephdelong/status/1438712356352274433

Delong meldt dat een zekere ‘AristoK3’ “kwaadaardige code” injecteerde in de front-end van de MISO launchpad om een supply chain aanval uit te voeren. De veiling die werd gehackt, was die van Jay Pegs Auto Mart, NFT’s van 2007 Kia Sedona’s.

Deze NFT’s waren voornamelijk als grap bedoelt, echter werd maar liefst 864,8 ETH en dat was waarschijnlijk minder grappig. De hacker had het wallet-adres in het contract van de veiling vervangen met zijn eigen wallet, zegt Delong. Jay Pegs Auto Mart meldt dat iedereen nog steeds zijn NFT’s zal ontvangen:

Volgens Delong is deze AritoK3 een blockchain ontwikkelaar genaamd ‘0x A.K.’ of ‘Eratos1122.’ Het is momenteel onduidelijk wie dat is, Delong beweert dat hij voorheen aan Yearn Finance (YFI) heeft gewerkt. SushiSwap heeft contact opgenomen met cryptocurrency-exchanges FTX en Binance om know-your-customer (KYC) informatie op te vragen, maar zij wilde deze voorlopig nog niet overhandigen.

Verder meldt Delong dat als het gestolen geld niet tegen 1 uur vanmiddag Nederlandse tijd is teruggestuurd, dat advocaat Stephen Palley aangifte zal doen bij de Federal Bureau of Investigation (FBI). De deadline was eigenlijk al verstreken, maar Delong meldde zojuist dat de hacker 100 ETH, ter waarde van zo’n $350 duizend, heeft geretourneerd. “Hopelijk volgt nog de rest,” aldus Delong.

De decentralized finance (DeFi) sector staat nog in de kinderschoenen en zag het afgelopen jaar veel van dit soort aanvallen waar iemand misbruik maakte van een fout in de code om een smart contract leeg te roven. Eerder deze week was het Zabu Finance platform het doelwit.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie