Max Max
30/11/2023 13:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/11/2023 13:38

Nieuwe crypto behaalt mijlpaal van $600 miljoen in slechts een week

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Nieuwe crypto behaalt mijlpaal van $600 miljoen in slechts een week

Foto: Hamara/Shutterstock

Vorige week lanceerde het langverwachte Blast Network, een nieuwe speler in de wereld van decentralized finance (DeFi). Binnen enkele dagen bereikte het netwerk een mijlpaal van maar liefst $400 miljoen in total value locked (TVL), dat is de totale vergrendelde waarde.

Een week later staat deze TVL al op $622 miljoen. Dat is een zeer opmerkelijke prestatie van een nieuwe munt, vooral gezien de recente aantijgingen omtrent centralisatie.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Is Blast Network de nieuwe hype in crypto?

De explosieve start van Blast Network is duidelijk te zien in de cijfers. Met een TVL van $400 miljoen in 4 dagen en $600 miljoen in 7 dagen sinds de lancering, vestigt het platform zichzelf zeer snel als een grote speler in de DeFi-sector. TVL is een metriek die de totale waarde van activa meet die gebruikers hebben vergrendeld in een DeFi protocol, voornamelijk via staking.

Blast Network is een DeFi protocol dat zich richt op het bieden van opbrengsten voor ethereum (ETH) en stablecoins. Dit succes is deels toe te schrijven aan de aantrekkelijke rendementen die Blast Network biedt aan gebruikers die hun crypto vergrendelen op het platform. De hoge TVL is ook indicatief voor het vertrouwen dat gebruikers hebben in de veiligheid en efficiëntie van het netwerk.

Advertentie

Hoor en wederhoor voor cryptonetwerk Blast

Ondanks deze indrukwekkende prestaties was Blast Network het onderwerp van kritiek met betrekking tot centralisatie. Jarrod Watts, ontwikkelaar bij Polygon Labs, heeft kritiek geuit op Blast Network. Hij beweert dat de contracten kunnen worden geüpgraded via een externe wallet, wat beveiligingsrisico’s met zich meebrengt.

Hij stelt dat als private keys worden gestolen, aanvallers de contracten kunnen upgraden en de volledige $400 miljoen aan activa kunnen stelen. Daarnaast beweert Watts ook dat Blast Network niet echt een Layer 2-oplossing is, maar eerder geld van gebruikers accepteert en zelf gebruikt om te staken.

In reactie hierop heeft Blast Network deze aantijgingen weerlegd en benadrukt dat het juist streeft naar decentralisatie. Het platform beweert op de website “de enige Ethereum Layer 2 met eerlijke opbrengst voor ETH en stablecoins” te zijn.

Verder kunnen de gebruikers hun saldo automatisch herinvesteren en worden de stablecoins die naar het platform worden gestuurd omgezet in USDB. Dat is een stablecoin die automatisch herinvesteert via het T-Bill-protocol van MakerDAO, een decentralized autonomous organization (DAO).

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie