Ivo Melchers Ivo Melchers
22/11/2023 15:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/11/2023 11:46

Nieuwe crypto memecoins gaan als een raket na Binance drama

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Nieuwe crypto memecoins gaan als een raket na Binance drama

Foto: Primakov/Shutterstock

Binance, ‘s werelds grootste crypto exchange, staat momenteel centraal in het crypto nieuws. In een gigantische schikking met de Amerikaanse overheid is er een einde gekomen aan de criminele onderzoeken die al jaren lopen, maar als onderdeel van de overeenkomst heeft ook CEO Changpeng Zhao (CZ) zijn koffers moeten pakken. Terwijl het crypto-land op zijn kop staat, is de markt overspoeld met talloze nieuwe memecoins die gigantisch zijn gestegen.

Biljoenenbedrijf blijkt fan van Solana en wakkert ETF-geruchten aan
Biljoenenbedrijf blijkt fan van Solana en wakkert ETF-geruchten aan

‘CZ’ en ‘TENG’ crypto

Er zijn verschillende munten gelanceerd die qua naam inspelen op de huidige ontwikkelingen binnen de cryptomarkt. Dit is zeer zeker niet de eerste keer dat dit gebeurd binnen het crypto-landschap. Recentelijk werden er bijvoorbeeld nog veel memecoins gelanceerd verwijzend naar Grok, de nieuwe chatbot van zijn bedrijf ‘xAI’.

De token die de meeste aandacht trekt is ‘CZ’, verwijzend naar de bijnaam van de inmiddels voormalig CEO van Binance. Slechts enkele uren nadat Zhao officieel naar buiten had gebracht zijn functie als CEO van Binance neer te leggen, was de token al verhandelbaar op Uniswap, de grootste decentrale beurs op Ethereum (ETH).

De koers van deze kersverse munt is inmiddels met een weerzinwekkende 53 duizend procent gestegen. De totale marktkapitalisatie staat gelijk aan een indrukwekkende 1,5 miljoen dollar.

Een tweede munt die ongekend hard is gegaan, is ‘TENG’. Deze token is slechts een uur na ‘CZ’ op de markt gebracht en verwijst naar de opvolger van CZ, Richard Teng. De token is met bijna 8.000 procent gestegen en heeft in extreem korte tijd een marktkapitalisatie van 234 duizend dollar opgebouwd.

Het is belangrijk om te vermelden dat deze munten extreem volatiel zijn. Het mag duidelijk zijn dat de tokens geen enkele relatie hebben met Binance, CZ of Teng. Bovendien is er een kans dat de anonieme ontwikkelaars achter deze munten er uiteindelijk met het geld van de investeerders vandoor gaan. De rendementen zijn uiteraard gigantisch, maar er komt een hoop risico bij dit soort ‘projecten’ om de hoek kijken.

Advertentie

Binance schikking

CZ, tevens de oprichter van Binance, pleitte gisteren schuldig in Seattle voor zijn persoonlijke aanklachten en stemde ermee in om een boete van 50 miljoen dollar te betalen en op te stappen als CEO van Binance. Gisteravond maakt hij zijn afscheid bekend aan zijn 8,7 miljoen X-volgers.

Het afscheid van CZ is onderdeel van een schikking met de Amerikaanse overheid ter waarde van 4,6 miljard dollar. Het is de op zes na grootste schikking in de geschiedenis van de financiële wereld.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie