Ivo Melchers Ivo Melchers
22/11/2023 15:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/11/2023 11:46

Nieuwe crypto memecoins gaan als een raket na Binance drama

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Nieuwe crypto memecoins gaan als een raket na Binance drama

Foto: Primakov/Shutterstock

Binance, ‘s werelds grootste crypto exchange, staat momenteel centraal in het crypto nieuws. In een gigantische schikking met de Amerikaanse overheid is er een einde gekomen aan de criminele onderzoeken die al jaren lopen, maar als onderdeel van de overeenkomst heeft ook CEO Changpeng Zhao (CZ) zijn koffers moeten pakken. Terwijl het crypto-land op zijn kop staat, is de markt overspoeld met talloze nieuwe memecoins die gigantisch zijn gestegen.

Terra (LUNA) en Do Kwon moeten megaboete van miljarden betalen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

‘CZ’ en ‘TENG’ crypto

Er zijn verschillende munten gelanceerd die qua naam inspelen op de huidige ontwikkelingen binnen de cryptomarkt. Dit is zeer zeker niet de eerste keer dat dit gebeurd binnen het crypto-landschap. Recentelijk werden er bijvoorbeeld nog veel memecoins gelanceerd verwijzend naar Grok, de nieuwe chatbot van zijn bedrijf ‘xAI’.

De token die de meeste aandacht trekt is ‘CZ’, verwijzend naar de bijnaam van de inmiddels voormalig CEO van Binance. Slechts enkele uren nadat Zhao officieel naar buiten had gebracht zijn functie als CEO van Binance neer te leggen, was de token al verhandelbaar op Uniswap, de grootste decentrale beurs op Ethereum (ETH).

De koers van deze kersverse munt is inmiddels met een weerzinwekkende 53 duizend procent gestegen. De totale marktkapitalisatie staat gelijk aan een indrukwekkende 1,5 miljoen dollar.

Een tweede munt die ongekend hard is gegaan, is ‘TENG’. Deze token is slechts een uur na ‘CZ’ op de markt gebracht en verwijst naar de opvolger van CZ, Richard Teng. De token is met bijna 8.000 procent gestegen en heeft in extreem korte tijd een marktkapitalisatie van 234 duizend dollar opgebouwd.

Het is belangrijk om te vermelden dat deze munten extreem volatiel zijn. Het mag duidelijk zijn dat de tokens geen enkele relatie hebben met Binance, CZ of Teng. Bovendien is er een kans dat de anonieme ontwikkelaars achter deze munten er uiteindelijk met het geld van de investeerders vandoor gaan. De rendementen zijn uiteraard gigantisch, maar er komt een hoop risico bij dit soort ‘projecten’ om de hoek kijken.

Advertentie

Binance schikking

CZ, tevens de oprichter van Binance, pleitte gisteren schuldig in Seattle voor zijn persoonlijke aanklachten en stemde ermee in om een boete van 50 miljoen dollar te betalen en op te stappen als CEO van Binance. Gisteravond maakt hij zijn afscheid bekend aan zijn 8,7 miljoen X-volgers.

Het afscheid van CZ is onderdeel van een schikking met de Amerikaanse overheid ter waarde van 4,6 miljard dollar. Het is de op zes na grootste schikking in de geschiedenis van de financiële wereld.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie