Roy van Krieken Roy van Krieken
05/01/2024 20:39 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/01/2024 17:55

Nieuwe cryptomunt schiet omhoog in populariteit, verslaat XRP in volume

icon-altcoins
Altcoin nieuws
XRP koers stijgt 11% en klimt naar 4e plek na positief nieuws

Foto: xalien/Shutterstock

Er staat plotseling een nieuwe naam in de top 3 van meest verhandelde cryptocurrencies op cryptobeurs Bybit. Na de gevestigde namen bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) staat vandaag Mantle (MNT) onverwachts hoog. Met een handelsvolume van $162 miljoen staat het zelfs boven grote altcoins zoals solana (SOL) en XRP. Wat is Mantle en waarom staat MNT plotseling zo hoog op de ranglijst?

Heb jij nog geen account bij Bybit? Lezers van Crypto Insiders krijgen nu tijdelijk een gratis bonus van 20 euro bij het maken van een nieuw gebruikersaccount. Pak deze kans en meld je vandaag nog aan bij Bybit om deze 20 euro in ontvangst te nemen.

Wat is Mantle?

Mantle Network is een layer-2 netwerk voor het opschalen van Ethereum en werd in de zomer van het vorige jaar opgericht. Het is uniek in zijn modulaire opbouw die verschillende aspecten van transacties apart aanpakt, waardoor het soepel kan inspelen op nieuwe innovaties. Het doel van Mantle, net als dat van andere Layer-2’s zoals Arbitrum (ARB) en Optimism (OP), is om transacties op het Ethereum netwerk toegankelijker te maken.

Gebruikers kunnen met MNT tokens bijdragen aan het ecosysteem, betalen voor transactiekosten en deelnemen aan het bestuur van het netwerk. Er is dan ook geen enkele oprichter; het is een collectief bestuurd door zijn gebruikers. Mantle staat bekend om zijn lage kosten en snelle transacties, wat het ideaal maakt voor het ontwikkelen van DApps.

MNT heeft een marktkapitalisatie van $1,7 miljard en is daarmee een stuk kleiner dan andere populaire Layer-2 netwerken. Wellicht dat er dus ook nog meer ruimte voor groei is. De totale voorraad van MNT omvat 3,172,988,154 tokens.

Waarom is MNT populair op Bybit?

Door de opkomst van Mantle als een veelbelovende Layer 2 oplossing en de toenemende adoptie van zijn technologie, zien investeerders MNT als een waardevolle toevoeging aan hun portfolio. Daarnaast zijn layer-2 netwerken sowieso erg populair de afgelopen maanden, met ARB en OP die bijvoorbeeld ook geregeld hoog genoteerd staan.

Maar wellicht de belangrijkste reden voor het hoge handelsvolume van MNT op Bybit is het feit dat de cryptomunt nog niet op veel exchanges beschikbaar is. Alleen Bybit, MEXC, BingX, Huobi, Gate en Coinone bieden de handel in MNT aan. Dat betekent dat Bybit al snel de exchange naar keuze is voor mensen die geïnteresseerd zijn in Mantle.

En schijnbaar zijn dat een hoop mensen, want het handelsvolume liegt er niet om. SOL en XRP verslaan als veel kleinere munt is een behoorlijke prestatie.

20 euro gratis crypto bij Bybit

Wil jij ook MNT verhandelen, maak dan nu een account aan bij Bybit. Lezers van Crypto Insiders kunnen profiteren van een gratis bonus van 20 euro. Pak de bonus en maak via deze link een account aan bij Bybit.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie