Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Nieuwe samenwerking TRON Foundation mogelijke oorzaak sterke stijging TRX

Onlangs wist TRON (TRX) de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie weer te betreden. Het is niet helemaal duidelijk waar de recente stijging in waarde vandaan komt, maar een van de oorzaken kan de onlangs aangekondigde samenwerking met Carbon zijn.

Eerder werd TRON nog van de tiende positie gestoten door stellar (XLM). Beide altcoins hebben een marktkapitalisatie van in de $1,8 miljard en staan daarmee dicht bij elkaar. TRON werd eerder zelf nog van de tiende positie gestoten door stellar maar heeft deze dus nu weer heroverd.

- Advertentie -

Dit lukte TRON na een flinke stijging (+11% op het moment van schrijven). Een enkele duidelijke reden voor de stijging lijkt er niet te zijn. Wel lijkt het erop dat een onlangs aangekondigde samenwerking invloed heeft gehad.

TRON is namelijk de samenwerking aangegaan met Carbon, een fintech bedrijf uit New York. Carbon gaat de TRON blockchain ondersteunen door gebruikers TRX- en TRC20-tokens te laten kopen met debit- en creditcard via Carbons fiat gateway, Fiber genaamd.

Een van Carbons missies is om decentralized applications (dApps) gebruiksvriendelijker te maken door onder andere makkelijkere betalingen te faciliteren. Justin Sun, oprichter van de TRON Foundation en CEO van BitTorrent, schrijft in een reactie dat deze samenwerking positief is voor de TRON community:

We zijn altijd op zoek naar eenvoud en gebruiksgemak voor de TRON-gemeenschap, en dit soort samenwerkingsverbanden zijn uitermate belangrijk om kopers en verkopers bij elkaar te brengen in ons groeiende dApp-ecosysteem.

Hou jij een scherp oog op de koers van bitcoin? Crypto Insider David, onze eigen analist, heeft zijn visie weer in zijn wekelijkse analyse verwerkt. Zijn laatste stuk vind je hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.251,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.315,22 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.316,40 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.319,56 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.357,87 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...