Timo Bult Timo Bult
20/07/2019 14:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/07/2019 14:55

Nieuwe samenwerking TRON Foundation mogelijke oorzaak sterke stijging TRX

icon-altcoins
Altcoin nieuws
nieuwe_samenwerking_tron_foundation_mogelijke_oorzaak_sterke_stijging_trx_update

Onlangs wist TRON (TRX) de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie weer te betreden. Het is niet helemaal duidelijk waar de recente stijging in waarde vandaan komt, maar een van de oorzaken kan de onlangs aangekondigde samenwerking met Carbon zijn.
Eerder werd TRON nog van de tiende positie gestoten door stellar (XLM). Beide altcoins hebben een marktkapitalisatie van in de $1,8 miljard en staan daarmee dicht bij elkaar. TRON werd eerder zelf nog van de tiende positie gestoten door stellar maar heeft deze dus nu weer heroverd.
Dit lukte TRON na een flinke stijging (+11% op het moment van schrijven). Een enkele duidelijke reden voor de stijging lijkt er niet te zijn. Wel lijkt het erop dat een onlangs aangekondigde samenwerking invloed heeft gehad.
TRON is namelijk de samenwerking aangegaan met Carbon, een fintech bedrijf uit New York. Carbon gaat de TRON blockchain ondersteunen door gebruikers TRX- en TRC20-tokens te laten kopen met debit- en creditcard via Carbons fiat gateway, Fiber genaamd.
Een van Carbons missies is om decentralized applications (dApps) gebruiksvriendelijker te maken door onder andere makkelijkere betalingen te faciliteren. Justin Sun, oprichter van de TRON Foundation en CEO van BitTorrent, schrijft in een reactie dat deze samenwerking positief is voor de TRON community:

We zijn altijd op zoek naar eenvoud en gebruiksgemak voor de TRON-gemeenschap, en dit soort samenwerkingsverbanden zijn uitermate belangrijk om kopers en verkopers bij elkaar te brengen in ons groeiende dApp-ecosysteem.

Hou jij een scherp oog op de koers van bitcoin? Crypto Insider David, onze eigen analist, heeft zijn visie weer in zijn wekelijkse analyse verwerkt. Zijn laatste stuk vind je hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie