Timo Bult Timo Bult
20/07/2019 14:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/07/2019 14:55

Nieuwe samenwerking TRON Foundation mogelijke oorzaak sterke stijging TRX

icon-altcoins
Altcoin nieuws
nieuwe_samenwerking_tron_foundation_mogelijke_oorzaak_sterke_stijging_trx_update

Onlangs wist TRON (TRX) de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie weer te betreden. Het is niet helemaal duidelijk waar de recente stijging in waarde vandaan komt, maar een van de oorzaken kan de onlangs aangekondigde samenwerking met Carbon zijn.
Eerder werd TRON nog van de tiende positie gestoten door stellar (XLM). Beide altcoins hebben een marktkapitalisatie van in de $1,8 miljard en staan daarmee dicht bij elkaar. TRON werd eerder zelf nog van de tiende positie gestoten door stellar maar heeft deze dus nu weer heroverd.
Dit lukte TRON na een flinke stijging (+11% op het moment van schrijven). Een enkele duidelijke reden voor de stijging lijkt er niet te zijn. Wel lijkt het erop dat een onlangs aangekondigde samenwerking invloed heeft gehad.
TRON is namelijk de samenwerking aangegaan met Carbon, een fintech bedrijf uit New York. Carbon gaat de TRON blockchain ondersteunen door gebruikers TRX- en TRC20-tokens te laten kopen met debit- en creditcard via Carbons fiat gateway, Fiber genaamd.
Een van Carbons missies is om decentralized applications (dApps) gebruiksvriendelijker te maken door onder andere makkelijkere betalingen te faciliteren. Justin Sun, oprichter van de TRON Foundation en CEO van BitTorrent, schrijft in een reactie dat deze samenwerking positief is voor de TRON community:

We zijn altijd op zoek naar eenvoud en gebruiksgemak voor de TRON-gemeenschap, en dit soort samenwerkingsverbanden zijn uitermate belangrijk om kopers en verkopers bij elkaar te brengen in ons groeiende dApp-ecosysteem.

Hou jij een scherp oog op de koers van bitcoin? Crypto Insider David, onze eigen analist, heeft zijn visie weer in zijn wekelijkse analyse verwerkt. Zijn laatste stuk vind je hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie