Simon Bosch Simon Bosch
22/12/2022 19:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/12/2022 19:39

Nieuwe stablecoin van Waves ‘kan niet falen’

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Nieuwe stablecoin van Waves ‘kan niet falen’

Foto: temastadnyk/Shutterstock

Begin november is de stablecoin USDN zijn link met de Amerikaanse dollar verloren, en dit keer was het herstel er niet. Op het moment van schrijven is de token nog steeds veel minder dan de beoogde 1 dollar waard. Maar USDN’s bedenker Waves zit niet stil, er wordt al gewerkt aan een nieuw protocol.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

USDN crypto verloor peg met dollar

USDN verloor al in november de waarde van precies 1 USD. De marktwaarde was niet net zo groot als veel van de andere stablecoins, maar toch vond deze een top op maar liefst 1 miljard dollar in april. Dat was nog vóór de val van het Terra (LUNA) ecosysteem. In september crashte de totale waarde van 650 miljoen dollar naar slechts 126 miljoen.

Hierna verloor de token volgens CoinGecko zijn ‘peg’, waardoor deze daalde tot op het moment van schrijven slechts 50 dollarcent. Opmerkelijk is dat de coin na verschillende ‘de-pegs’ sinds maart al bijna consequent onder de 1 dollar verhandeld werd. Doorgaans ligt de waarde van een stablecoin soms iets onder de onderliggende waarde, en soms erboven. Blijkbaar was USDN-uitgever Waves niet goed in staat om dat te bereiken. Dat is nu te zien in de het verliezen van de peg.

Advertisement

Lost nieuw crypto protocol het op?

Maar op Twitter schrijft Waves-oprichter Sasha Ivanov dat USDN eerst gestabiliseerd zal worden, en dat hij werkt aan een nieuw protocol. De bijbehorende Waves-token gaat volgens hem dus niet naar nul. WAVES heeft op het moment van schrijven een marktwaarde van 168 miljoen dollar.

Er zou een fout in het protocol hebben gezeten, wat leidde tot het verlies van de link. De eerstvolgende versie zou ‘beter geschikt zijn voor de huidige marktomstandigheden’. Wat dit inhoudt vertelt Ivanov helaas niet. Logischerwijs zal de stablecoin net als het netwerk dus ‘nieuw’ zijn, alhoewel het best mogelijk is dat dezelfde naam zal worden gebruikt en dat huidige holders hun tokens kunnen overzetten.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Topman wil Waves-futures weg hebben

Ook is opvallend is dat de topman gecentraliseerde exchanges vroeg om de futurescontracten op basis van WAVES uit het aanbod te halen. Met futures kun je relatief gemakkelijk short gaan. Op die manier wordt de prijs van Waves laag gehouden, wat vervolgens een invloed heeft op de marktwaarde van de stablecoin.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement
Advertisement