Oasis Network (ROSE) lanceert officieel zijn mainnet, maar wat is er zo bijzonder aan dit project?

Het mainnet van Oasis Network (ROSE) is officieel gelanceerd. Oasis Network is een blockchain-project dat een platform biedt voor Decentralized Finance (DeFi) projecten waarbij privacy een belangrijke rol speelt. Echter kan men ook data tokeniseren, dit staken en hier beloningen voor ontvangen.

- Advertentie -

Oasis Network is al langere tijd in ontwikkeling. Het haalde in juni 2018 nog zo’n $45 miljoen aan investeringen op van grote partijen als Binance Labs, Pantera en Andreessen Horowitz. Maar waarom is Oasis Network zo bijzonder?

Je hebt vast wel eens gelezen over DeFi-producten waar men geld kan lenen door crypto vast te zetten als onderpand. Hiermee weet de persoon die het geld uitleent zeker dat de lener het kan terugbetalen. Maar stel je wilt een bedrag lenen zoals je dat soms bij de bank doet, zonder onderpand, dan kan dit met deze huidige DeFi-producten niet.

Oasis Network hoopt deze leningen zonder onderpand mogelijk te maken middels confidential compute, of in het Nederlands: “vertrouwelijke berekeningen.” Wat dit inhoudt is dat data geanalyseerd kan worden zonder dat de privacy verloren gaat. Hoe dit gunstig is voor het eerdergenoemde type lening:

“Met leningen zonder onderpand kunnen individuen bijvoorbeeld gevoelige financiële gegevens uploaden, waardoor ze hun kredietwaardigheid kunnen vaststellen en een kredietverstrekker de verzekering kunnen geven dat ze hun schulden zullen betalen.”

Maar er is meer! Oasis Network laat gebruikers namelijk ook data tokeniseren. Hiermee kan data op de blockchain worden vertegenwoordigd. De Oasis Protocol Foundation legt uit:

“Met Tokenized Data kan The Oasis Network een nieuw soort privacybeschermende applicaties ondersteunen die de datavoorkeuren van een gebruiker door hun ontwerp respecteren en ervoor zorgen dat elk individu een eerlijke vergoeding krijgt voor zijn data. Ze kunnen beloningen verdienen door hun gegevens te staken in apps die deze willen analyseren of door te bepalen hoe hun meest gevoelige informatie wordt gebruikt door de services die ze gebruiken.”

Een voorbeeld van data dat op Oasis Network geanalyseerd kan worden, terwijl de privacy gewaardborgd blijft, is data over iemands gezondheid. Onderzoekers kunnen deze data gebruiken voor onderzoeken waarvoor de gebruiker dus beloond wordt.

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€16.041,40 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€15.748,30 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.796,00 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.847,70 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€15.856,10 Kopen
Laatste nieuws

Bitcoin (BTC) handel en cryptocurrency mining wellicht binnenkort legaal in Pakistan

0
Pakistan gaat wellicht binnenkort cryptocurrencies als bitcoin (BTC) alsmede crypto-mining legaliseren. Een wetsvoorstel hiervoor is al unaniem aangenomen in een van de vier provincies...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...