Erik Juffermans Erik Juffermans
05/06/2023 11:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/06/2023 11:30

Onthult Apple zijn VR-bril vandaag? Metaverse crypto stijgen al hard

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Onthult Apple zijn VR-bril vandaag? Metaverse crypto stijgen al hard

Foto: Kardasov Films/Shutterstock

Vandaag gaat techgigant Apple mogelijk een gloednieuw product aankondigen. Het gaat waarschijnlijk om een “mixed reality headset”. De aankondiging van deze bril vindt wellicht later vandaag plaats tijdens de jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC) van het bedrijf. Hiermee lijkt Apple al invloed te hebben op de crypto markt. 

De mixed reality headset is Apple’s versie van een VR-bril. Meerdere concurrenten brachten de afgelopen jaren al vergelijkbare producten op de markt, maar Apple wil mogelijk nog een stapje verder gaan. De Reality Pro, zoals het product heet, moet virtual reality (VR) en augmented reality (AR) combineren. Het is het eerste nieuwe product dat het bedrijf op de markt brengt sinds de Smartwatch. Deze werd acht jaar geleden gelanceerd.

Dogecoin stijgt weer hard – wat zit hier achter?
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Apple vs. Meta

Met deze nieuwe bril breekt Apple de ‘metaverse’ frontier open voor zichzelf, en dit is zeer dun ijs. Meta, het bedrijf achter Facebook, investeerde al miljarden dollars in de metaverse, maar ziet nog weinig succes en slaagde er vooralsnog niet in om het mainstream te maken. 

Zo boekte Reality Labs, de metaverse tak van Meta, in het eerste kwartaal van dit jaar een verlies van 4 miljard dollar. Dit verlies kwam bovenop een verlies van 14 miljard in 2022. Desondanks is Meta niet van plan te stoppen. Mark Zuckerberg laat zich niet beïnvloeden door de felle kritiek op de financiële keuzes van Meta. Het is een langetermijnvisie en Zuckerberg gaf al vaker aan optimistisch te blijven over de toekomst van VR en de metaverse. Of de bril van Apple voor meer opschudding kan zorgen dan Meta, is nog maar de vraag.

Effect op crypto

Desondanks lijkt Apple met de bril al effect te hebben op de crypto-markt. Langzamerhand lijkt de hype aan te slaan in de metaverse sector van crypto. Investerdeers zetten al in op projecten als The Sandbox (SAND) en decentraland (MANA). Beide koersen zijn de afgelopen dagen flink aan het stijgen. Deze projecten maakten ook een sterke stijging door toen Facebook eind 2021 van naam veranderde naar Meta en zijn metaverse plannen aankondigde.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie