Ivo Melchers Ivo Melchers
24/06/2023 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/06/2023 07:00

Opmerkelijk: Shiba inu heeft een eigen restaurant

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Shutterstock/FellowNeko

Shiba inu (SHIB) wist de vorige bullmarkt de schijnwerpers op zich te laten werpen nadat het met weerzinwekkende percentages de lucht in schoot. Inmiddels is de memecoin een zeer gevestigde naam binnen de crypto wereld en lijkt het niet snel meer van de aardbodem te verdwijnen. Het in augustus 2020 gelanceerde project staat nu vooral bekend om zijn sterke, loyale gemeenschap die een enorm rooskleurige toekomst voor ogen heeft.

Weinig mensen zullen op de hoogte zijn van het feit dat er zelfs een Australische fastfoodrestaurant bestaat die volledig in het thema van SHIB is.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

SHIB restaurant

Op 18 maart opende ‘Shiba Wings’ voor het eerst zijn deuren in de strandstad Surfers Paradise in Australië.

De pseudonieme eignaar van het restaurant, ‘Elijah’, zei dat het zijn doel was om het crypto-element te gebruiken om een fastfoodfranchise te creëren die zou kunnen concurreren met McDonalds, voornamelijk door gebruik te maken van het Shiba inu-merk.

Hij heeft de intellectuele eigendomsrechten van Shiba inu in Australië gekocht en is van plan om tegen het eind van het jaar een reeks Shiba Wings-franchises te lanceren.

Om de betrokkenheid binnen de gemeenschap te vergroten, is Elijah van plan om een non-fungible token (NFT) collectie te lanceren waarmee holders een aandeel in het bedrijf kunnen bezitten. Ook zal er binnenkort een aparte Shiba Wings-token tot leven worden gebracht die enkele voordelen met zich mee zal brengen voor de bezitters.

Nauwelijks crypto betalingen

Uiteraard is het bij Shiba Wings mogelijk om met SHIB, en tevens andere cryptocurrencies, te betalen voor de gefrituurde lekkernijen. Echter blijkt dit niet een gewilde optie zijn voor de bezoekers.

Elijah gaf aan dat er in de eerste week voor ongeveer 250 Australische dollars (168 Amerikaanse dollars) aan cryptobetalingen werden verricht. In de maanden die volgden, daalden de totale cryptobetalingen zelfs tot een gemiddelde van ongeveer 50 Australische dollar (34 Amerikaanse dollars) per week.

De meest populaire cryptovaluta’s zijn wat dat betreft shiba inu, cardano (ADA) en dogecoin (DOGE).

Elijah gelooft echter niet dat dit een reden is tot bezorgdheid en adviseert zijn klanten zelfs om niet te veel crypto te besteden.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement
Advertisement