Ivo Melchers Ivo Melchers
24/06/2023 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/06/2023 07:00

Opmerkelijk: Shiba inu heeft een eigen restaurant

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Shutterstock/FellowNeko

Shiba inu (SHIB) wist de vorige bullmarkt de schijnwerpers op zich te laten werpen nadat het met weerzinwekkende percentages de lucht in schoot. Inmiddels is de memecoin een zeer gevestigde naam binnen de crypto wereld en lijkt het niet snel meer van de aardbodem te verdwijnen. Het in augustus 2020 gelanceerde project staat nu vooral bekend om zijn sterke, loyale gemeenschap die een enorm rooskleurige toekomst voor ogen heeft.

Weinig mensen zullen op de hoogte zijn van het feit dat er zelfs een Australische fastfoodrestaurant bestaat die volledig in het thema van SHIB is.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

SHIB restaurant

Op 18 maart opende ‘Shiba Wings’ voor het eerst zijn deuren in de strandstad Surfers Paradise in Australië.

De pseudonieme eignaar van het restaurant, ‘Elijah’, zei dat het zijn doel was om het crypto-element te gebruiken om een fastfoodfranchise te creëren die zou kunnen concurreren met McDonalds, voornamelijk door gebruik te maken van het Shiba inu-merk.

Hij heeft de intellectuele eigendomsrechten van Shiba inu in Australië gekocht en is van plan om tegen het eind van het jaar een reeks Shiba Wings-franchises te lanceren.

Om de betrokkenheid binnen de gemeenschap te vergroten, is Elijah van plan om een non-fungible token (NFT) collectie te lanceren waarmee holders een aandeel in het bedrijf kunnen bezitten. Ook zal er binnenkort een aparte Shiba Wings-token tot leven worden gebracht die enkele voordelen met zich mee zal brengen voor de bezitters.

Nauwelijks crypto betalingen

Uiteraard is het bij Shiba Wings mogelijk om met SHIB, en tevens andere cryptocurrencies, te betalen voor de gefrituurde lekkernijen. Echter blijkt dit niet een gewilde optie zijn voor de bezoekers.

Elijah gaf aan dat er in de eerste week voor ongeveer 250 Australische dollars (168 Amerikaanse dollars) aan cryptobetalingen werden verricht. In de maanden die volgden, daalden de totale cryptobetalingen zelfs tot een gemiddelde van ongeveer 50 Australische dollar (34 Amerikaanse dollars) per week.

De meest populaire cryptovaluta’s zijn wat dat betreft shiba inu, cardano (ADA) en dogecoin (DOGE).

Elijah gelooft echter niet dat dit een reden is tot bezorgdheid en adviseert zijn klanten zelfs om niet te veel crypto te besteden.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie