Max Duiker Max Duiker
15/09/2023 10:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/09/2023 10:00

Oprichter Atari deelt waarom gamers crypto niet willen omarmen

icon-nft
NFT nieuws
Oprichter Atari deelt waarom gamers crypto niet willen omarmen

Foto: Joseph GTK/Shutterstock

Dankzij de opkomst van blockchaintechnologie en crypto heeft de gamingindustrie de afgelopen jaren een enerverende verandering doorgemaakt. Een van de meest besproken initiatieven is ‘play-to-earn,’ waarbij gamers beloningen in crypto kunnen verdienen. Toch zijn er gamers die sceptisch staan tegenover deze ontwikkeling. De oprichter van Atari, een iconisch gamebedrijf, heeft onlangs zijn gedachten gedeeld over waarom sommige gamers aarzelen om de wereld van crypto te omarmen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bezorgdheid om crypto volatiliteit

Atari is al decennialang een bekende naam in de gamingindustrie. De oprichter, Nolan Bushnell, heeft zijn bezorgdheid geuit over de groeiende invloed van cryptocurrency in gaming. “Ik kan je duidelijk vertellen waar deze minachting voor crypto vandaan komt,” zei Bushnell tegen Cointelegraphh. “De minachting komt voort uit deze ‘play-to-earn’ games die blockchaingaming domineerden.”

Een van de belangrijkste redenen waarom sommige gamers terughoudend zijn, is de volatiliteit van cryptovaluta. Terwijl traditionele in-game valuta vaak stabiel blijven, kunnen cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) grote prijsschommelingen ondergaan. Gamers zijn bang dat hun hard verdiende digitale bezittingen plotseling in waarde kunnen dalen.

Een ander zorgpunt is de complexiteit van blockchaintechnologie. Voor veel gamers is de wereld van cryptocurrencies nog steeds een onbekend terrein. Het onder andere begrijpen van hoe wallets en transactiekosten in elkaar zitten kan ontmoedigend zijn. Dit gebrek aan begrip kan leiden tot fouten en verlies van welverdiende cryptocurrencies.

Advertentie

Cryptogaming nog niet klaar

Toch zijn er ook positieve aspecten aan play-to-earn en crypto in gaming. Het biedt gamers de mogelijkheid om echte waarde te halen uit hun inspanningen. Het opent deuren naar nieuwe economische kansen en geeft spelers meer controle over hun digitale bezittingen.

Bushnell, tegenwoordig chief knowlegde officer bij het blockchain-esportsbedrijf Moxy, geeft aan binding te missen met de gamers: “Hoe ontmoet je deze mensen? Waar ontmoet je ze? Als je het gevoel van een echte plek en echte tijd in virtuele werelden kunt bieden, dan denk ik dat we echt iets hebben.”

Volgens Bushnell kan massa adoptie van play-to-earn pas behaald worden wanneer dit probleem opgelost is. Voor nu is het afwachten hoe de wereld van cryptogaming zich gaat ontwikkelen.

Deel dit artikel
Max Duiker

Max Duiker is sinds september 2021 redacteur bij Crypto Insiders. Met een achtergrond in financiën en technologie, en een passie voor blockchain, investeert hij sinds 2017 in cryptocurrency. Via zijn netwerk kwam hij in contact met Crypto Insiders. Max specialiseert zich in blockchaintechnologie, automatisering van gegevens en financiële inclusie. Zijn doel is om de adoptie van crypto te bevorderen door complexe technologieën toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending NFT nieuws

Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Advertentie