Timo Bult Timo Bult
01/01/2022 08:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/01/2022 08:02

Pantera Capital CEO over Terra: “Ruimte om te groeien”

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Pantera Capital CEO over Terra:

Foto: Cordova Creative/Shutterstock

In een aflevering van CNBC’s Crypto Night in America laat Pantera Capital CEO Dan Morehead weten wat voor hem een echte “gem” is voor het nieuwe jaar. Morehead had vooral veel goede woorden over voor Terra (LUNA). Volgens hem is er nog “ruimte om te groeien,” ondanks de al flinke stijgingen van de altcoin.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Terra krijgt grip in Zuid-Korea

Op Terra kunnen stablecoins gelanceerd worden waarvan TerraUSD (UST) nu de populairste is. Met een algoritme en de native token van het netwerk, LUNA, wordt de waarde van UST stabiel gehouden.

Om nieuwe stablecoins aan te maken moeten LUNA tokens vernietigd worden. Om weer LUNA aan te maken dienen de stablecoins juist vernietigd te worden. Zodoende blijft de waarde stabiel, maar kan een grote vraag naar stablecoins op Terra er ook voor zorgen dat de voorraad van LUNA flink afneemt.

Zodoende steeg de LUNA prijs bijvoorbeeld erg hard, wat samen ging met de groei van de UST voorraad. Onlangs werd de crypto nog toegevoegd door Binance. Morehead, CEO van de grote blockchain durfkapitaalinvesteerder Pantera Capital, merkt op dat het project nu steeds meer grip krijgt in landen als Zuid-Korea:

“Terra begint grip te krijgen op de Zuid-Koreaanse gaming-markt en dat is een van de leidende markten voor gaming ter wereld en dus begint het zich te verbreden van stablecoins om veel interessantere dingen te doen.”

Advertentie

Ruimte om te groeien

Morehead stelt dat er ondanks de snelle groei van LUNA er nog steeds ruimte is om te groeien. Uiteraard dient iedereen eigen onderzoek te doen. Ook merkt interviewster Melissa Lee op dat Terra mogelijk met strengere reguleringen te maken gaat krijgen. Amerikaanse wetgevers noemden stablecoins “laaghangend fruit” wanneer het op het aanscherpen van wet- en regelgeving gaat.

Morehead was overigens niet alleen positief over Terra. Ook Polkadot (DOT) en finance risicomanagement project Risk Harbor zouden zijn interesse hebben in het nieuwe jaar.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie