Shane Kuijpers
26/12/2021 14:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/12/2021 14:35

Binance voegt Terra stablecoin toe, koers naar ATH

Nieuws
Binance_voegt_Terra_stablecoin_toe,_koers_naar_ATH

Foto door Svetlana Lukienko/Shutterstock.com

De stablecoin van Terra (LUNA), TerraUSD (UST), heeft sinds kerstochtend een listing op crypto exchange Binance. Huobi, een andere crypto exchange, kwam iets daarvoor met eenzelfde aankondiging. Beide berichtgevingen hebben ervoor gezorgd dat de koers van LUNA naar een all-time high schoot en voor het eerst de grens van $100 passeerde.

AI supermunt is een feit: crypto-fusie goedgekeurd, lancering nabij

Crypto stablecoin Terra naar ATH

TerraUSD trok de aandacht van grote exchanges Binance en Huobi en is nu dus verkrijgbaar op beide platformen. Op Binance is UST te verhandelen tegen 3 cryptocurrencies, namelijk bitcoin (BTC), binance USD (BUSD) en tether (USDT). Op Huobi is er maar een trading pair mogelijk, namelijk UST/USDT.

Do Kwon, oprichter en CEO van Terraform Labs, het bedrijf achter LUNA en UST ontving dit nieuws positief en deelde zijn reactie op Twitter:

Advertentie

De koers van LUNA

De koers van LUNA laat al een tijd lang een erg positieve ontwikkeling zien. In de afgelopen weken kwam LUNA vaak als een van de beste cryptocurrencies uit de strijd. Op Crypto Insiders was te lezen hoe de koers van LUNA bij de hardste stijgers van de dag hoorde. Dat ging tevens gepaard met meerdere all-time highs voor de digitale munt van Terra.

Nog geen week geleden was te lezen dat LUNA toen een ATH van bijna $85 had bereikt. Die all-time high is sindsdien echter alweer een aantal keer verbroken, wat uiteindelijk heeft geleid tot een leuk kerstcadeau voor LUNA bezitters. De nieuwe all-time high die op eerste Kerstdag werd bereikt zorgde ervoor dat de munt voor het eerste de magische grens van $100 heeft gepasseerd. De listing van UST op Binance en Huobi heeft hier ongetwijfeld een rol in gespeeld.

Verdere stijging van LUNA mogelijk?

Of een verdere stijging van LUNA mogelijk is blijft natuurlijk giswerk. Feit is wel dat LUNA gebruikt wordt bij het ‘minten’ van Terra’s stablecoin UST. Hoe meer UST wordt gemint, hoe lager het aanbod van LUNA zal worden. Hiermee wordt dus schaarste gecreëerd van Terra’s nummer een munt. Afhankelijk van hoe de crypto markt zich gaat ontwikkelen zou dit in theorie kunnen leiden tot een verdere stijging van de koers van LUNA.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie