Roy van Krieken Roy van Krieken
19/05/2021 13:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/05/2021 13:15

Parachain van Polkadot (DOT) begint lanceringsfase

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Parachain van Polkadot (DOT) begint lanceringsfase

De maker van Polkadot (DOT) en Kusama (KSM), Gavin Wood, stelde op dinsdag in een blogpost dat Polkadot de laatste fase van de mainnet lancering van parachains ingaat. Dit houdt in dat er parachains in het Kusama netwerk worden uitgerold. Parachains zijn individuele layer-1 blockchains die in parallel lopen op het Polkadot netwerk. De eerste tests op Kusama waren succesvol en nu gaat de volgende fase in.

De integratie van parachains is een revolutionaire stap, maar de uitrol moet uitgebreid getest worden. Allereerst gaat een “shell parachain” op het Kusama netwerk getest worden. Dit is een lege chain zonder blocks. De belangrijkste functie van deze test is de mogelijkheid om te upgraden via decentralized governance te testen. Hierna volgt de parachain veiling om koopsystemen onder de loep te nemen. Als alles succesvol wordt voltooid dan is aangetoond dat de belangrijkste functies van de parachain werken en is een uitrol voor daadwerkelijk real-world gebruik de volgende stap.

Parachains zijn zo ontzettend belangrijk omdat ze een oplossing bieden voor een van de grootste problemen van veel cryptocurrencies; Scaling. Problemen met scaling zorgen ervoor dat Ethereum (ETH) gas fees extreem hoog zijn en in het verleden heeft het voor een Bitcoin Cash (BCH) hard fork gezorgd. In de meeste grote blockchains moeten transacties een voor een worden verwerkt. Dit heeft als gevolg dat opstoppingen ontstaan en de transactiekosten hoog zijn.

Polkadot hoopt door gebruik te maken van parachains dit probleem op te lossen. Doordat parachains parallel naast elkaar opereren kunnen ook meerdere transacties tegelijkertijd worden gemaakt. Het gevolg hiervan is dat het gehele systeem een veelvoud sneller wordt. Dit terwijl de veiligheid gewaarborgd blijft doordat er nog wel een centraal veiligheidssysteem bestaat. Een ander groot voordeel van parachains is het specialiseren van een bepaalde chain voor een specifiek doeleinde.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie