Robin Hazekamp Robin Hazekamp
20/01/2024 19:11 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/01/2024 18:33

Piepjonge crypto stijgt 100x in 24 uur, maakt slimme trader miljonair

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Piepjonge crypto stijgt 100x in 24 uur, maakt slimme trader miljonair

Foto: Arsenii Palivoda/Shutterstock

Een gloednieuwe crypto genaamd SatoshiVM (SAVM) is maar liefst een honderdtal in waarde toegenomen in slechts 24 uur. De token werd op 18 januari gelanceerd en heeft nu al een slimme trader miljoenen dollars aan winst opgeleverd. Crypto detective ZachXBT is echter sceptisch over de coin, die een verdachte achtergrond lijkt te hebben. 

UNI koers crasht, Uniswap rechtszaak in VS dreigt
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

SAVM token stijgt keihard na lancering

De SAVM token lancering vond plaats op 18 januari en werd afgerond op 19 januari, met deelname van maar liefst 23.487 individuen. Deelnemers ontvingen beloningen in de vorm van SatoshiVM en ethereum (ETH). Na de lancering steeg SatoshiVM naar een waarde van maar liefst $15 per stuk. Momenteel is één SAVM $11,50 waard. 

Ondanks het succes waarschuwt crypto detective ZachXBT voor het project. Volgens data van LookOnChain ontvingen 248 verschillende influencers tokens om de munt aan te prijzen. Het gaat om 1,2 miljoen stuks, met een gezamenlijke waarde van $13,8 miljoen. Een dergelijke actie wijst vaak op een pump-and-dump scheme

Advertentie

Crypto pump-and-dump schemes

Bij een pump-and-dump scheme wordt een crypto de hemel ingeprezen door een hele reeks aan, vaak betaalde, influencers. Zo proberen de personen achter het project zo veel mogelijk mensen naar het project te trekken. Indien de munt keihard in waarde is gestegen verkopen de kwaadwillenden achter het project al hun munten, voor een enorme winst. 

Nietsvermoedende investeerders zien hun geïnvesteerde geld vervolgens in rook opgaan. Het is een veelvoorkomende vorm van oplichting binnen de crypto industrie. Een van de meest beruchte pump-and-dump schemes is squid game (SQUID), een crypto die werd gelanceerd gedurende het daverende succes van de gelijknamige Netflix serie. De munt, die momenteel $0,008 waard is, ging op zijn hoogtepunt voor $2.861 over de toonbank.

Forse daling Solana koers zorgt voor fortuin aan liquidaties
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

SatoshiVM stijgt keihard, maakt vroege vogel miljonair

Oplichting of niet, er is al een slimme handelaar bekend die een miljoenenwinst heeft gedraaid door SatoshiVM. Een nog onbekend individu betaalde naar verluidt een bedrag van 141,66 ETH (ongeveer $347.350) om als een van de eersten SAVM te kunnen kopen.

Deze handelaar investeerde vervolgens 277,66 ETH (gelijk aan $681.000) om 2,61 miljoen SAVM aan te schaffen. Na de aankoop verkocht de handelaar ongeveer 2,16 miljoen SAVM voor $4,38 miljoen

De overige 450 duizend SAVM ter waarde van $3,07 miljoen hield hij zelf, verspreid over vier verschillende wallets. De algehele winst voor deze handelaar bedraagt ​​ongeveer $6,77 miljoen, wat een aanzienlijk rendement is op de initiële investering van $681.000.

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie