Roy van Krieken Roy van Krieken
09/03/2024 15:25 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/03/2024 14:47

PLANQ analyse: een crypto parel van Nederlandse bodem

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto-marktupdate: Bitcoin handelaren positief, maar spanning heerst

Foto: Tropical Ninja Studio/Shutterstock

In dit artikel duiken we dieper in het hart van een veelbelovend crypto-project van Nederlandse bodem: het Planq Network. Eerder hadden we het genoegen om met twee kernleden van het Planq-team te spreken, Wessel en Thom, die beide onderdeel van Planq zijn van dit innovatieve project. Ze gaven ons inzicht in de ambities, de technologie achter Planq en wat de toekomst in petto heeft.

Maak kennis met PLANQ

Het Planq Network, met zijn native $PLQ Coin, is een Layer-1 blockchain ontworpen met mobiele functionaliteit in gedachten. “We richten ons op een ecosysteem van gedecentraliseerde applicaties die moeiteloos te gebruiken zijn op je smartphone,” legt het team uit. Gebouwd op de Cosmos SDK en gebruikmakend van Ethereum smart contracts (EVM), onderscheidt Planq zich door zijn mobiele bruikbaarheid en toegankelijkheid.

De Drijvende Krachten Achter PLANQ

Planq is het geesteskind van twee ondernemers met uitgebreide ervaring in de blockchain wereld, daterend terug tot de vroege dagen van Bitcoin en Ethereum. Met een toegewijd team van twaalf professionals wordt Planq ontwikkeld door Planq Dev B.V. en gecoördineerd door de Planq Foundation. “Drie jaar geleden hebben we besloten Planq te starten, en sinds november 2022 is het live,” deelt het team.

Wat analisten zeggen over PLANQ

Onze analisten hebben PLANQ (PLQ) bekeken en deelde technische inzichten voor potentiële investeerders binnen onze Discord groep. Houd er rekening mee dat zij geen financieel adviseur zijn, het is belangrijk om altijd je eigen onderzoek te doen.

“PLQ’s handelsvolume was de afgelopen maanden laag, mede omdat het nog niet op grote exchanges staat, we zien dat dit de laatste weken steeds meer toeneemt. Een toekomstige toevoeging aan nog grotere handelsplatformen kan de prijs significant beïnvloeden. De munt wordt op dit moment voornamelijk op decentrale exchanges verhandeld, wat kansen biedt voor vroege investeerders.”

Technische analyse wijst op een opwaartse trend op lange termijn, maar een tijdelijke correctie op korte termijn. Echter, PLQ nadert een cruciale supportzone die als springplank kan dienen voor verdere stijgingen conform de hoofdtrend.

Voor de korte termijn hebben wij positites ingenomen op $0.06, met een eerste short-term verkoopdoel van $0.9. Voor verdere targets houden we de high’s (vorige pieken) aan die eerder zijn behaald. Deze komen overeen met cruciale fibonacci levels wat ons extra vertrouwen geeft. Zie target 1 en 2 op onderstaande afbeelding.

Planq staat momenteel op als een volledig operationele Layer-1 blockchain, met de focus in 2023 op het leggen van een sterke basis, inclusief CEX-vermeldingen, eigen bruggen naar andere chains, en een robuust team. Voor 2024 belooft de roadmap spannende ontwikkelingen zoals een Decentrale Exchange, een NFT-platform, en een airdrop. Het team benadrukt, “We hebben al producten zoals Delta Swap, Token Launcher, Block Explorers, en een Decentrale Exchange live. Er wordt ook hard gewerkt aan NFT-collecties, betaalintegraties, en meer.”

Token-economics van $PLQ

Op het moment van spreken biedt het Planq Network een staking APR van 50%, hoewel dit percentage afneemt naarmate meer mensen gaan staken. Met een huidige marktkapitalisatie van US$ 6.437.674 en een volledig verwaterde waardering van US$ 9.920.368, zijn de token-economieën van Planq een interessant aspect voor potentiële investeerders. “Er is geen maximale voorraad, en de inflatie is momenteel 20%, maar dit zal afnemen naarmate meer mensen staken,” voegt het team toe.

Conclusie

Met een sterke focus op mobiele gebruikers en een ambitieuze roadmap voor de toekomst, staat Planq Network klaar om een belangrijke speler te worden in de wereld van blockchain en cryptocurrencies. De unieke combinatie van technologieën en de toewijding van het team maken het een project om in de gaten te houden. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de toekomst van financiële technologie en mobiele toegankelijkheid, biedt Planq een boeiend en veelbelovend perspectief.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
VeChain (VET) koers kan vanaf hier met meer dan 80% stijgen
Nieuwe crypto maakt vliegende start en schiet 600% omhoog
Advertentie