Roy van Krieken Roy van Krieken
11/03/2022 12:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/03/2022 12:45

Polygon 11 uur uit de lucht na mislukte update

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Polygon 11 uur uit de lucht na mislukte update

Foto: Postmodern Studio / Shutterstock.com

De populaire Ethereum (ETH) layer-2 schaaloplossing Polygon (MATIC) kwam gisterenavond even flink in de problemen nadat er een nieuwe update werd gelanceerd. Klaarblijkelijk ging er iets fout tijdens deze lancering waardoor het netwerk zeker 11 uur lang uit de lucht was. Alle geldmiddelen van gebruikers zijn veilig en het team van Polygon heeft inmiddels uitgelegd hoe de problemen zijn ontstaan. Ook draait het netwerk ondertussen weer naar behoren.

Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico's

Polygon update

Gisterenavond stond er een langverwachte update op de planning voor het Polygon netwerk, de Heimdall node. Het team van Polygon gaf al aan dat het netwerk mogelijk kortstondig niet te gebruiken zou zijn tijdens de implementatie van de update, maar de downtime bleek uiteindelijk een stuk langer dan van tevoren werd verwacht. 

“We vermoeden dat er een bug in de upgrade is geweest die de consensus heeft beïnvloed en ervoor heeft gezorgd dat verschillende Heimdall-validators op verschillende versies van de keten zaten, waardoor er geen 2/3 consensus werd bereikt.”

De nieuwe Heimdall chain is niet verantwoordelijk voor het verwerken van transacties door gebruikers. Daarom hoeven Polygon gebruikers zich geen zorgen te maken dat hun zuurverdiende geld is verdwenen.

Hotfix voor Polygon bug

Vanochtend vroeg kwam het team van Polygon eindelijk met een hotfix, ofwel een tijdelijke oplossing. Hoewel dit betekent dat het Polygon netwerk weer operationeel is en transacties kan verwerken, blijven de nieuwe functionaliteiten die met de update toegevoegd zouden moeten worden nog even onbeschikbaar. Deze zullen pas actief worden als het team van Polygon een definitieve oplossing heeft gevonden op de ondervonden problemen.

“Wij waarderen uw steun gedurende deze tijd en hebben een update: we hebben een tijdelijke hotfix ingezet om de Bor keten te deblokkeren en de productie van blokken op de Polygon keten te hervatten. Hoewel deze oplossing tijdelijk is, werkt het team aan de implementatie van een upgrade op langere termijn om het Heimdall probleem op te lossen.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
bitcoin miners stappen over naar kaspa 95% meer winst
Bitcoin houders stappen massaal over naar KASPA (KAS): 95% meer winst
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Advertentie