Roy van Krieken Roy van Krieken
13/09/2022 09:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/09/2022 09:55

Ravencoin (RVN) stijgt met 85% in de aanloop naar de Ethereum merge

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Het is bijna zo ver. Het Ethereum (ETH) netwerk gaat in de komende dagen de gigantische en langverwachte merge update lanceren. Dat betekent feitelijk dat het minen van ether tokens verleden tijd zal zijn. Het netwerk schakelt namelijk over naar proof-of-stake (PoS). Miners die niet van plan zijn om te stoppen met minen moeten daarom naar alternatieven kijken. Een van die alternatieven is Ravencoin (RVN). Deze token steeg gedurende de afgelopen zeven dag al met zo’n 85%!

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum mining alternatieven

De activiteit op het Ravencoin netwerk zag de laatste tijd al een duidelijke stijgende lijn. Dat is natuurlijk niet heel gek, aangezien Ravencoin een proof-of-work netwerk is waar miners door het inzetten van brute rekenkracht tokens kunnen verdienen. Nu het minen op Ethereum over een paar dagen niet meer zal bestaan zijn er grote hoeveelheden Ethereum mineres die straks als het ware ‘zonder werk’ zitten.

Zij hebben in veel gevallen erg dure apparatuur en zijn dus op zoek naar alternatieven. Wanneer de merge later deze week plaatsvindt zullen miners weinig opties hebben: Hun mining werkzaamheden opgeven en ETH stakers worden of op andere blockchains gaan minen. Hoewel Ravencoin niet zo bekend is als de op-een-na-grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, kan het worden gemined met rigs die grafische kaarten (GPU’s) gebruiken.

FTX notering

Wat verder olie op het vuur gooide voor de koers van Ravencoin was het feit dat de Amerikaanse exchange FTX bekend maakte dat zij de cryptocurrency gingen noteren op hun perpetual futures handelsplatform. Dit nieuws werd natuurlijk erg positief ontvangen door de Ravencoin gemeenschap, maar ook door Ethereum miners die wanhopig op zoek zijn naar een alternatieve blockchain.

Onlangs was ook in het Ethereum nieuws te lezen dat grote mining bedrijven gingen overstappen naar het staken van Ethereum. De grootste mining pool op Ethereum op dit moment, Ethermine, gaat ervoor zorgen dat iedereen zich na de merge bij hen kan aansluiten bij een staking pool

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement