Timo Bult Timo Bult
29/02/2020 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/02/2020 10:45

Ripple CTO werkt aan "erg spannende" functies voor de XRP Ledger

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple CTO werkt aan

Foto: rafapress/Shutterstock

Volgens de Chief Technology Officer van Ripple, David Schwartz, is Ripple bezig met de ontwikkeling van “erg spannende” functies die bovenop de XRP Ledger worden gebouwd. Zo zouden er stablecoins op de ledger gelanceerd kunnen gaan worden.
Schwartz deed zijn uitspraken tijdens een segment van Ripple Drop aflevering 19. Daarin gaat hij kort in op de geschiedenis van Ripple, wanneer hij er is komen werken en welke voorstellen hij heeft gedaan ter verbetering van de XRP Ledger.
In de begindagen van de XRP Ledger konden er alleen nog snelle transacties worden uitgevoerd via de ledger. Echter realiseerde Schwartz zich later dat er meer mogelijk was. Zo stelt hij:

De eigenschappen van de algoritmes die we hebben ontwikkeld maken ook andere dingen mogelijk zoals gedecentraliseerde exchanges.

Sindsdien heeft Schwartz een aantal nieuwe functies voorgesteld voor de XRP Ledger. Deze nieuwe functies zouden een aantal dingen mogelijk maken, zo legt Schwartz uit:

Stablecoins zijn een voor de hand liggende use case, maar het zijn niet alleen stablecoins. Het kunnen in wezen ook activa gekoppeld aan een externe waarde zijn.

Schwartz legt uit dat stablecoins natuurlijk al op andere platforms bestaan. Stablecoins op de XRP Ledger zouden echter interessant zijn omdat “liquiditeit wordt gegarandeerd door de ledger mechanismen,” aldus Schwartz.
Ripple, het bedrijf dat financiële producten op de XRP Ledger bouwt, zit zelf in een belangrijke rechtszaak verwikkeld. Het bedrijf wordt namelijk aangeklaagd voor het illegaal verkopen van effecten in de vorm van XRP (XRP). Onlangs besloot de rechter dat de zaak mag worden voortgezet waardoor het voor Ripple spannende tijden zullen worden.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie