Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Ripple CTO werkt aan “erg spannende” functies voor de XRP Ledger

Volgens de Chief Technology Officer van Ripple, David Schwartz, is Ripple bezig met de ontwikkeling van “erg spannende” functies die bovenop de XRP Ledger worden gebouwd. Zo zouden er stablecoins op de ledger gelanceerd kunnen gaan worden.

Schwartz deed zijn uitspraken tijdens een segment van Ripple Drop aflevering 19. Daarin gaat hij kort in op de geschiedenis van Ripple, wanneer hij er is komen werken en welke voorstellen hij heeft gedaan ter verbetering van de XRP Ledger.

- Advertentie -

In de begindagen van de XRP Ledger konden er alleen nog snelle transacties worden uitgevoerd via de ledger. Echter realiseerde Schwartz zich later dat er meer mogelijk was. Zo stelt hij:

De eigenschappen van de algoritmes die we hebben ontwikkeld maken ook andere dingen mogelijk zoals gedecentraliseerde exchanges.

Sindsdien heeft Schwartz een aantal nieuwe functies voorgesteld voor de XRP Ledger. Deze nieuwe functies zouden een aantal dingen mogelijk maken, zo legt Schwartz uit:

Stablecoins zijn een voor de hand liggende use case, maar het zijn niet alleen stablecoins. Het kunnen in wezen ook activa gekoppeld aan een externe waarde zijn.

Schwartz legt uit dat stablecoins natuurlijk al op andere platforms bestaan. Stablecoins op de XRP Ledger zouden echter interessant zijn omdat “liquiditeit wordt gegarandeerd door de ledger mechanismen,” aldus Schwartz.

Ripple, het bedrijf dat financiële producten op de XRP Ledger bouwt, zit zelf in een belangrijke rechtszaak verwikkeld. Het bedrijf wordt namelijk aangeklaagd voor het illegaal verkopen van effecten in de vorm van XRP (XRP). Onlangs besloot de rechter dat de zaak mag worden voortgezet waardoor het voor Ripple spannende tijden zullen worden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.415,91 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.304,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.347,27 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.368,01 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.376,63 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...