Timo Bult Timo Bult
06/06/2019 07:34 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/06/2019 07:34

Ripple (XRP) breekt boven dalende trendlijn uit, EOS grootste verliezer van vorige week

icon-altcoins
Altcoin nieuws
ripple_XRP_breekt_boven_dalende_trendlijn_uit_EOS_grootstse_verliezer_van_vorige_week

Foto: rafapress/Shutterstock

Na de flinke klapper van de afgelopen dagen lijkt de cryptomarkt nu weer een beetje tot rust te komen. Vrijwel de gehele top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie toont kleine stijgingen van gemiddeld 1%. In dit artikel kijken we kort naar de koersen van ripple (XRP) en EOS.

Crypto ontbijt: Sentiment zakt voor BTC halving, AI supermunt goedgekeurd
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Ripple (XRP)

Op het moment van schrijven is de prijs van ripple (XRP) $0,4038 volgens Coinmarketcap na in de afgelopen 24 uur met 0,7% te zijn gestegen. Daarmee staat ripple met een marktkapitalisatie van ruim $17 miljard op de derde plek.
De afgelopen dagen handelde XRP in een duidelijke neerwaartse trend. Daarbij vormde het een dalende trendlijn die tot twee keer toe weerstand bood tijdens de afdaling van de koers.
De koers brak tijdens de daling de support op $0,4000 en zakte vervolgens ook door de $0,3920. Ripple vond uiteindelijk support op $0,3840. Vanaf dat punt begon ripple weer aan een opwaartse beweging.
Het brak daarbij de dalende trendlijn waarna de koers ook weer de $0,4000 wist te breken. Ripple zal mogelijke rond de $0,150 en $0,4170 weerstand tegen gaan komen. Mocht het daar doorheen weten te breken dan ligt de volgende belangrijke resistance op $0,4250.

Advertentie

EOS (EOS)

Op het moment van schrijven is de prijs van EOS (EOS) $6,38 volgens Coinmarketcap na 0,8% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. De altcoin is met een marktkapitalisatie van $5,86 miljard de op vijf na grootste cryptocurrency.
Onlangs kondigden EOS en Block.one een aantal belangrijke dingen aan. De aankondiging, die op 1 juni werd gedaan, werd al langere tijd gehyped. Echter bleek de uiteindelijke inhoud van de aankondiging enigszins tegen te vallen.
EOS en Block.one kondigden onder andere aan dat ze een social media-platform bovenop de EOS-blockchain willen gaan bouwen. Daarnaast zal EOS toegevoegd worden aan Coinbase Earn, waardoor mensen EOS kunnen verdienen door over de cryptocurrency te leren.
Ondanks deze aankondiging is EOS de grootste verliezer van vorige week. De altcoin daalde met ruim 19,8% in waarde. Op de langere termijn vormt EOS echter een stijgende trendlijn waarvan de support op ongeveer $6 ligt. De bulls moeten de koers naar de $12 zien te krijgen om de trend in stand te houden. Lukt dit niet, en zakt EOS onder de trendlijn en onder de $6, dan is het mogelijk dat de koers verder terugzakt naar de $3,50.
Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie