Ripple (XRP) breekt boven dalende trendlijn uit, EOS grootste verliezer van vorige week

Na de flinke klapper van de afgelopen dagen lijkt de cryptomarkt nu weer een beetje tot rust te komen. Vrijwel de gehele top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie toont kleine stijgingen van gemiddeld 1%. In dit artikel kijken we kort naar de koersen van ripple (XRP) en EOS.

Ripple (XRP)

Op het moment van schrijven is de prijs van ripple (XRP) $0,4038 volgens Coinmarketcap na in de afgelopen 24 uur met 0,7% te zijn gestegen. Daarmee staat ripple met een marktkapitalisatie van ruim $17 miljard op de derde plek.

De afgelopen dagen handelde XRP in een duidelijke neerwaartse trend. Daarbij vormde het een dalende trendlijn die tot twee keer toe weerstand bood tijdens de afdaling van de koers.

De koers brak tijdens de daling de support op $0,4000 en zakte vervolgens ook door de $0,3920. Ripple vond uiteindelijk support op $0,3840. Vanaf dat punt begon ripple weer aan een opwaartse beweging.

Het brak daarbij de dalende trendlijn waarna de koers ook weer de $0,4000 wist te breken. Ripple zal mogelijke rond de $0,150 en $0,4170 weerstand tegen gaan komen. Mocht het daar doorheen weten te breken dan ligt de volgende belangrijke resistance op $0,4250.

EOS (EOS)

Op het moment van schrijven is de prijs van EOS (EOS) $6,38 volgens Coinmarketcap na 0,8% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. De altcoin is met een marktkapitalisatie van $5,86 miljard de op vijf na grootste cryptocurrency.

Onlangs kondigden EOS en Block.one een aantal belangrijke dingen aan. De aankondiging, die op 1 juni werd gedaan, werd al langere tijd gehyped. Echter bleek de uiteindelijke inhoud van de aankondiging enigszins tegen te vallen.

EOS en Block.one kondigden onder andere aan dat ze een social media-platform bovenop de EOS-blockchain willen gaan bouwen. Daarnaast zal EOS toegevoegd worden aan Coinbase Earn, waardoor mensen EOS kunnen verdienen door over de cryptocurrency te leren.

Ondanks deze aankondiging is EOS de grootste verliezer van vorige week. De altcoin daalde met ruim 19,8% in waarde. Op de langere termijn vormt EOS echter een stijgende trendlijn waarvan de support op ongeveer $6 ligt. De bulls moeten de koers naar de $12 zien te krijgen om de trend in stand te houden. Lukt dit niet, en zakt EOS onder de trendlijn en onder de $6, dan is het mogelijk dat de koers verder terugzakt naar de $3,50.

Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€42.000,60 Kopen
1
Bitvavo
€41.224,80 Kopen
2
Bitcoinmeester
€41.634,20 Kopen
3
Litebit
€41.637,40 Kopen
Meer nieuws

Tether (USDT) en Bitfinex treffen schikking en betalen boete van $18,5 miljoen, is de ‘FUD’ opgelost?

Cryptocurrency bedrijven Bitfinex en Tether hebben een schikking getroffen met de New York Attorney General (NYAG), de procureur-generaal van New York. Dat blijkt uit...

Kijk uit met bitcoin (BTC) als je niet zoveel geld hebt als Elon Musk, zegt Bill Gates

Bill Gates waarschuwt mensen dat ze op moeten passen met het investeren in bitcoin (BTC), vooral als ze niet zo veel geld hebben als...

Bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) flash crashes zorgden voor grote verliezen, klanten van Kraken eisen compensatie

22 februari pakte voor veel cryptocurrency traders zuur uit door een hevige flash crash. De bitcoin (BTC) koers, die op 21 februari nog een...

Bitcoin (BTC) en altcoin koersen krijgen nog een klap, $200 miljard verdampt in 24 uur tijd

De flash crash gisteren zorgde voor paniek bij veel traders! En dat is ook niet zo gek, de bitcoin (BTC) koers verloor namelijk in een uur tijd bijna...

Ripple krijgt nog een tegenslag nadat MoneyGram gebruik van XRP staakt

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat de Amerikaanse overboekingsdienstverlener MoneyGram geen gebruik meer maakt van Ripple's On-Demand Liquidty (ODL) oplossing. Dit betekent echter niet dat...

Broodnodige Ethereum (ETH) update voor lagere transactiekosten lanceert waarschijnlijk deze zomer

Het Ethereum (ETH) netwerk is de afgelopen tijd zeer actief en dat komt onder andere door de opkomende decentralized finance (DeFi) markt. Echter kan...