Home Nieuws Altcoin nieuws Ripple (XRP) doorbreekt bearish trendlijn na positief nieuws

Ripple (XRP) doorbreekt bearish trendlijn na positief nieuws

Nu de prijsrally van bitcoin (BTC) wat vaart lijkt te minderen beginnen een aantal altcoins flink te stijgen. Zo staan ethereum (ETH) en stellar (XLM) beide 9% in de plus. Een opvallende stijger binnen de top 10 is echter ripple (XRP). De op twee na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie staat namelijk 11,7% in de plus.

Wanneer we naar de XRP/BTC koers kijken dan zien we dat 1 XRP gisteren 0,0000404BTC waard was. Dit dieptepunt werd bereikt nadat de koers ruim twee weken lang in een neerwaartse trend heeft gezeten.

- Advertentie -

Echter begon XRP vorige nacht aan een sterke opwaartse beweging, waarbij het door de resistance niveaus op 0,0000450BTC en 0,0000480BTC heen wist te breken. Het hield daar echter nog niet op.

Zo werden ook de resistance op 0,0000500BTC en de 100 simple moving average (SMA) op de 4 uur grafiek gebroken. Vervolgens brak het de bearish trendlijn, waarvan de resistance op 0,0000508BTC lag.

Voor nu ligt de eerstvolgende resistance op 0,0000550BTC, en mocht het XRP lukken hier bovenuit te breken dan ligt de resistance daarboven op 0,0000600BTC.

Dat altcoins zoals XRP en ETH de koersbewegingen van bitcoin min of meer volgen is al langer bekend. Echter zijn er een aantal andere redenen waarom XRP mogelijk plotseling begon te stijgen. Zo maakte Börse Stuttgart onlangs bekend dat het litecoin (LTC) en ripple (XRP) exchange-traded notes (ETN’s) gaat noteren op het platform. Dit was echter niet het enige positieve nieuws voor ripple.

De cryptocurrency-exchange Coinbase maakte op dezelfde dag namelijk bekend dat XRP nu ook voor inwoners van de staat New York verhandelbaar zal zijn. Het is dan ook goed mogelijk dat dit de twee belangrijkste redenen zijn dat XRP in de nacht van 13 op 14 mei, een paar uur nadat dit nieuws bekend werd gemaakt, begon te stijgen.

Heb je afgelopen maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitrush
Reviewed
€-1,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.176,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.236,49 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.245,50 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.249,28 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.