Rico Engelbarts
17/10/2020 13:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/10/2020 13:58

Ripple (XRP) draagt $10 miljoen bij om meest kwetsbare bevolkingen deel te laten nemen aan economie

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) draagt $10 miljoen bij om meest kwetsbare bevolkingen deel te laten nemen aan economie

Foto: rafapress/Shutterstock

Crypto-bedrijf Ripple, het bedrijf achter de XRP (XRP) cryptocurrency, liet in een artikel weten dat zij $10 miljoen gaan bijdragen aan het Mercy Corps, een onafhankelijke organisatie die zich bezighoudt met het creëren van een eerlijk economisch klimaat in gebieden waar de bevolking extreem kwetsbaar is.
Scott Onder, directeur van Mercy Corps Ventures, zegy dat het huidige financiële systeem verouderd is. Het huidige systeem zorgt ervoor dat ruim 1,7 miljard mensen zonder bankrekening zitten, met name vrouwen. Blockchain-technologie en cryptocurrencies hebben het potentieel om hier drastisch verandering in te brengen en hiermee kwetsbare bevolkingen te helpen.
Het plan van het de organisatie is nu om de buitengesloten en kwetsbare groepen een stem te geven en te laten profiteren van de fintech revolutie. De eerste pilots en investeringen van Ripple en Mercy Corps lopen al en vinden plaats in Latijns Amerika en het globale zuiden.
Ripple en Rippleworks willen een bijdrage leveren door de implementatie van financiële technologie waaronder distributed ledgers, digitale valuta en cryptocurrencies. De bedoeling is dat er in de aankomende drie jaar drastische veranderingen doorgevoerd gaan worden die ervoor zorgen dat grote groepen mensen mee kunnen doen aan de wereldwijde economie.
Ripple heeft hiervoor de hulp ingeschakeld van nonprofit blockchain-bedrijf Energy Web foundation, en hebben samen een tool ontwikkelt die EW Zero heet. Met deze tool wordt het mogelijk om hernieuwbare energie te kopen die gebruikt kan worden om de blockchain op te laten draaien. Energy Web kwam eerder al in het nieuws. Het gaat mogelijk een platform bieden voor Duitsland om zijn energie-ecosysteem te decentraliseren.
Daarnaast wil Ripple investeren in onderwijs voor de medewerkers van Mercy Corps. Ze hopen hiermee de werknemers beter te kunnen voorzien van kennis die nodig is om financiële vraagstukken op te lossen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie