Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Ripple (XRP) draagt $10 miljoen bij om meest kwetsbare bevolkingen deel te laten nemen aan economie

Crypto-bedrijf Ripple, het bedrijf achter de XRP (XRP) cryptocurrency, liet in een artikel weten dat zij $10 miljoen gaan bijdragen aan het Mercy Corps, een onafhankelijke organisatie die zich bezighoudt met het creëren van een eerlijk economisch klimaat in gebieden waar de bevolking extreem kwetsbaar is.

Scott Onder, directeur van Mercy Corps Ventures, zegy dat het huidige financiële systeem verouderd is. Het huidige systeem zorgt ervoor dat ruim 1,7 miljard mensen zonder bankrekening zitten, met name vrouwen. Blockchain-technologie en cryptocurrencies hebben het potentieel om hier drastisch verandering in te brengen en hiermee kwetsbare bevolkingen te helpen.

- Advertentie -

Het plan van het de organisatie is nu om de buitengesloten en kwetsbare groepen een stem te geven en te laten profiteren van de fintech revolutie. De eerste pilots en investeringen van Ripple en Mercy Corps lopen al en vinden plaats in Latijns Amerika en het globale zuiden.

Ripple en Rippleworks willen een bijdrage leveren door de implementatie van financiële technologie waaronder distributed ledgers, digitale valuta en cryptocurrencies. De bedoeling is dat er in de aankomende drie jaar drastische veranderingen doorgevoerd gaan worden die ervoor zorgen dat grote groepen mensen mee kunnen doen aan de wereldwijde economie.

Ripple heeft hiervoor de hulp ingeschakeld van nonprofit blockchain-bedrijf Energy Web foundation, en hebben samen een tool ontwikkelt die EW Zero heet. Met deze tool wordt het mogelijk om hernieuwbare energie te kopen die gebruikt kan worden om de blockchain op te laten draaien. Energy Web kwam eerder al in het nieuws. Het gaat mogelijk een platform bieden voor Duitsland om zijn energie-ecosysteem te decentraliseren.

Daarnaast wil Ripple investeren in onderwijs voor de medewerkers van Mercy Corps. Ze hopen hiermee de werknemers beter te kunnen voorzien van kennis die nodig is om financiële vraagstukken op te lossen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.602,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.392,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.430,90 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.447,70 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.482,00 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.392,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.430,90 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.447,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.482,00 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.602,20 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...