Timo Bult Timo Bult
30/06/2021 10:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/06/2021 10:33

Ripple (XRP) focust op Europa, neemt voormalig topwerknemer van MasterCard aan

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) focust op Europa, neemt voormalig topwerknemer van MasterCard aan

Foto: rafapress/Shutterstock

Ondanks de rechtszaak zit Ripple (XRP) absoluut niet stil. Het bedrijf, dat zich richt op het aanbieden van innovatieve fintech-oplossingen voor banken en financiële instellingen, heeft een voormalige hooggeplaatste werknemer van MasterCard aangenomen, Sendi Young. Zij gaat Ripple helpen met de uitbreiding in Europa!

Ripple maakte het nieuws vandaag bekend in een aankondiging. Daarin valt onder andere te lezen dat Young 15 jaar ervaring heeft in de fintech wereld en onder andere vijf jaar bij MasterCard werkzaam was als leider van de Fintech & Digital afdeling. Zij hielp daar banken met het realiseren van real-time betalingen en artificial intelligence (AI). 

Een perfecte kandidaat dus om Ripple te helpen bij het uitbreiden in Europa. Young zal bij Ripple de positie van Managing Director vervullen binnen de Europese tak van het bedrijf. In de aankondiging stelt Young:

“In het afgelopen decennium heb ik voorop gelopen op het gebied van innovatie in financiële diensten en heb ik gezien hoe technologie de manier waarop we bankieren en betalen drastisch heeft veranderd. De onderliggende betalings- en bankinfrastructuur blijft echter een obstakel voor wrijvingsloze internationale waarde-uitwisseling. Ik ben ervan overtuigd dat blockchain en crypto een game-changer zullen zijn om de financiën van vandaag te verbeteren, door de belangrijkste inefficiënties aan te pakken,”

De General Manager van RippleNet, Asheesh Birla, heeft hoge verwachtingen. Zij ziet de komst van Young als “een enorme kans voor onze Europese operaties gezien haar leiderschap ervaring, diepe kennis van het betalingslandschap en algemene kennis van hoe een bedrijfsnetwerk te laten groeien.”

Aan de andere kant van de grote plas zit Ripple nog altijd in zwaar weer. Het bedrijf wordt aangeklaagd door de Securities and Exchange Commission (SEC) voor de vermeende illegale verkoop van investeringscontracten in de vorm van XRP. De moties tussen de twee partijen vliegen over en weer, met onlangs nog een moties van de SEC. Daarover lees je in dit artikel meer.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie