Timo Bult Timo Bult
13/05/2020 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/05/2020 11:00

Ripple (XRP) gaat leenproduct lanceren, mogelijk om asymmetrie ODL op te lossen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) gaat leenproduct lanceren, mogelijk om asymmetrie ODL op te lossen

Foto: rafapress/Shutterstock

Ripple, het fintech-bedrijf achter de cryptocurrency XRP (XRP), is naar verluidt van plan om een leenproduct te lanceren. Dit blijkt uit een nieuwe vacature op de website van Ripple.
In de vacature van Ripple valt te lezen:

RippleNet bedient haar klanten traditioneel met een aanbod voor grensoverschrijdende betalingen, maar Ripple gaat uitbreiden naar leningen. Deze persoon [in de nieuwe positie] brengt een nieuw leenproduct van concept tot lancering op de markt voor RippleNet-klanten.

Het zal om een zogenaamd werkkapitaalleningproduct gaan. Dergelijke leningen worden gebruikt door bedrijven om hun activiteiten op korte termijn te kunnen financieren. Door gebruik te maken van blockchain-technologie zullen deze leningen waarschijnlijk sneller afgesloten kunnen worden. Daarnaast zal het voor meer transparantie zorgen.
Arturo Portilla, een Mexicaanse belastingadvocaat en voormalig XRP Center manager, denkt dat het nieuwe leenproduct mede als doel heeft om de asymmetrie tussen de landen waartussen On-Demand Liquidity (ODL) gebruikt wordt voor overboekingen, op te lossen. Hij stelt:

Als gevolg hiervan kunnen producten zoals ODL een marktassymetrie veroorzaken tussen twee corridors, namelijk USD en MXN. Terwijl ODL de koopdruk van XRP in de Verenigde Staten verhoogt, verhoogt het de verkoopdruk van XRP in Mexico.


Hij gaat verder:

Als dergelijke terugbetalingen van leningen + rente worden gedaan via XRP (of ODL voor deze kwestie), verhoog je in wezen de vraag naar XRP in het land waarnaar overmakingen worden gedaan, aangezien leners XRP moeten kopen om de betaling naar de geldschieter te sturen.


Onlangs voerde Ripple een nieuwe aanpassingen aan zijn netwerk door. Een meerderheid van het netwerk heeft de functie om wallets te verwijderen goedgekeurd. De vraag is of dit een goede of slechte ontwikkeling is.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie