Timo Bult Timo Bult
12/04/2020 09:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/04/2020 09:59

Ripple (XRP) na bitcoin (BTC) de slechtst presterende top 25 cryptocurrency, aldus Messari

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) na bitcoin (BTC) de slechtst presterende top 25 cryptocurrency, aldus Messari

Foto: rafapress/Shutterstock

Uit onderzoek van Messari blijkt dat ripple (XRP) de slechtst presterende cryptocurrency van de top 25 op basis van marktkapitalisatie (exclusief bitcoin (BTC)) van het eerste kwartaal van 2020 was. Messari deelde de resultaten van de analyse in een onlangs verschenen tweet.
In de tweet benadrukt het onderzoeksbedrijf dat XRP op een zeker moment in Q1 zelfs zijn derde plek af moest staan aan stablecoin tether (USDT), een zeer zeldzame ontwikkeling. Dat het zijn derde plek af moest staan was het gevolg van de enorme dalingen die zich medio maart voordeden als gevolg van ontwikkelingen omtrent het coronavirus.

$XRP was de slechtste presteerder in Q1 van de top 25 activa in onze valutasector exclusief bitcoin

+$XRP daalde uit de top 3 door marktkapitalisatie toen $ USDT de gelederen steeg

+@Ripple’s reductie is de XRP-verkoop vanaf Q3 ’19 had weinig invloed op de prijs


In het eerste kwartaal van dit jaar opende de ripple koers met een prijs van $0,1939. Het sloot het kwartaal af met een prijs van $0,1740, een daling in prijs van 10,26 procent. Bitcoin deed het overigens nog iets slechter. BTC begon het jaar met een prijs van $7.236 en sloot Q1 af met $6,384, een daling van 11,77 procent.
Sinds vorig jaar is Ripple, het bedrijf dat financiële producten ontwikkelt, actief bezig om de verkoop van XRP terug te schroeven. Het bedrijf ontving veel kritiek aangezien de directe verkoop van de cryptocurrency voor druk op de XRP koers zou zorgen. Nu Ripple de verkoop flink heeft teruggeschroefd blijkt dat het positieve effect tot op heden nog minimaal is.
Waar de koers van bitcoin (BTC) soepel naar de 50 dagen moving average (MA) van de dagelijkse chart toekwam, blijkt deze tot op heden een te grote weerstand te zijn. Zijn de bulls, die op relatief laag volume de prijs wisten op te drijven tot de $7.450, dan echt te zwak om door te zetten? Lees nu wat onze analist Michiel te vertellen heeft in zijn meest recente analyse.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie