Rico Engelbarts
01/07/2019 08:51 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/07/2019 08:51

Ripple (XRP) op korte termijn in neerwaartse trend, langere termijn blijft bullish

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: rafapress/Shutterstock

Nadat ripple (XRP) op 22 juni een nieuwe yearly high wist te bereiken is het bergafwaarts gegaan met de koers. De koers vond tot nu toe twee keer support op een belangrijk prijsniveau en lijkt daar tot nu toe boven te kunnen blijven handelen. De fundamentals bieden echter voor de langere termijn hoop op stijgingen.
Op het moment van schrijven is de prijs van ripple (XRP) $0,4094 volgens CoinMarketCap na een daling van 2,1% in de afgelopen 24 uur. XRP handelde vannacht echter nog een stukje lager. De koers vormde namelijk een low op ongeveer $0,3900, waar een belangrijke support blijkt te liggen.
Ripple lijkt de afgelopen vier dagen boven deze support te consolideren waardoor  traders hopen dat de koers weer zal herstellen. Op 22 juni handelde XRP namelijk nog een aanzienlijk stuk hoger. De yearly high van de altcoin staat namelijk op $0,5100.
Ondanks de bearish prijsbewegingen van de afgelopen dagen zit ripple op de langere termijn nog in een uptrend. De koers stijgt sinds midden mei binnen een stijgend trendkanaal langzaam naar boven. Op dit moment bevindt de koers zich bij de support-lijn van dit trendkanaal. De komende uren zal dus duidelijk worden of XRP binnen dit kanaal blijft handelen.
Qua fundamentals zit het overigens wel goed met ripple. Zo werkt het samen met meer dan 200 banken dit het netwerk van Ripple gebruiken om internationale transacties vlotter te laten verlopen. Daarnaast ziet Ripple vooral in Azië veel samenwerkingen ontstaan.
Zo is er Money Tap, een Japanse betaal-app welke een groot aantal banken in Japan ondersteunen. De app zal gebruikers in staat stellen geld naar elkaar te verzenden en te betalen in winkels. Het Ripple-netwerk faciliteert deze transacties. Gezien het groeiende aantal grote partners verwachten Ripple-investeerders dan ook dat de koers hoe dan ook zal gaan stijgen op de langere termijn.
Heb je gisteren de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie