Foto: rafapress/Shutterstock
De Ripple (XRP) rechtszaak is iets wat een groot deel van de crypto-community bezighoudt. Wint de Securities and Exchange Commission (SEC), dan zou dat wel eens het einde van Ripple kunnen betekenen. Wint Ripple de zaak dan zou dit positief uit kunnen pakken voor de crypto-sector in het algemeen. Dan is er nog de optie dat beide partijen schikken. Dat zou volgens advocaat en XRP-supporter Jeremy Hogan wel eens een grote invloed kunnen gaan hebben op het XRP aanbod op de markt.
Hij deed zijn uitspraken in een recente video op YouTube. Daarin legt hij uit hoe hij verwacht dat zo’n schikking eruit zou zien voor Ripple:
“Ik geloof dat een schikkingsovereenkomst waarschijnlijk inhoudt dat Ripple een boete betaalt, maar een boete die specifiek beperkt is tot data vóór de rechtszaak. Een schikking zou waarschijnlijk geen teruggave van winst aan kopers omvatten, omdat het onmogelijk is om uit te zoeken hoe de fondsen moeten worden verdeeld.”
Daarnaast zou een overeenkomst over het limiteren van de XRP verkopen door Ripple tevens deel uit kunnen maken van een schikking. En met Ripple in bezit van het grootste deel van de bestaande XRP, zou een bottleneck kunnen veroorzaken voor nieuwe XRP die de markt opstromen:
“Dit zou in feite de stroom van XRP naar de markt beperken of vertragen. Verkoop aan sectie D of zakelijke kopers kan dan gedurende zes maanden, misschien tot een jaar, niet op een openbare exchange worden geplaatst. Een schikking met deze term zou in wezen de stroom van XRP naar de markt voor de komende jaren belemmeren.”
Mocht de vraag naar XRP gelijk blijven dan zou een belemmering van de XRP instroom positief uit kunnen pakken op de prijs van de altcoin. Of het uiteindelijk tot een schikking komt blijft afwachten. Alhoewel een zeer groot deel van de rechtszaken in de Verenigde Staten meestal in een schikking eindigen, heeft Ripple CEO Brad Garlinghouse meerdere keren aangegeven niet te willen schikken. Een uitspraak van de rechter zou namelijk meer helderheid geven in de wetgeving in de VS voor crypto-bedrijven.