Timo Bult Timo Bult
08/06/2021 11:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/06/2021 11:04

Ripple (XRP) schikking in rechtszaak zou “XRP instroom op markt belemmeren,” is dat positief?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) schikking in rechtszaak zou

Foto: rafapress/Shutterstock

De Ripple (XRP) rechtszaak is iets wat een groot deel van de crypto-community bezighoudt. Wint de Securities and Exchange Commission (SEC), dan zou dat wel eens het einde van Ripple kunnen betekenen. Wint Ripple de zaak dan zou dit positief uit kunnen pakken voor de crypto-sector in het algemeen. Dan is er nog de optie dat beide partijen schikken. Dat zou volgens advocaat en XRP-supporter Jeremy Hogan wel eens een grote invloed kunnen gaan hebben op het XRP aanbod op de markt.

Hij deed zijn uitspraken in een recente video op YouTube. Daarin legt hij uit hoe hij verwacht dat zo’n schikking eruit zou zien voor Ripple:

“Ik geloof dat een schikkingsovereenkomst waarschijnlijk inhoudt dat Ripple een boete betaalt, maar een boete die specifiek beperkt is tot data vóór de rechtszaak. Een schikking zou waarschijnlijk geen teruggave van winst aan kopers omvatten, omdat het onmogelijk is om uit te zoeken hoe de fondsen moeten worden verdeeld.”

Daarnaast zou een overeenkomst over het limiteren van de XRP verkopen door Ripple tevens deel uit kunnen maken van een schikking. En met Ripple in bezit van het grootste deel van de bestaande XRP, zou een bottleneck kunnen veroorzaken voor nieuwe XRP die de markt opstromen:

“Dit zou in feite de stroom van XRP naar de markt beperken of vertragen. Verkoop aan sectie D of zakelijke kopers kan dan gedurende zes maanden, misschien tot een jaar, niet op een openbare exchange worden geplaatst. Een schikking met deze term zou in wezen de stroom van XRP naar de markt voor de komende jaren belemmeren.”

Mocht de vraag naar XRP gelijk blijven dan zou een belemmering van de XRP instroom positief uit kunnen pakken op de prijs van de altcoin. Of het uiteindelijk tot een schikking komt blijft afwachten. Alhoewel een zeer groot deel van de rechtszaken in de Verenigde Staten meestal in een schikking eindigen, heeft Ripple CEO Brad Garlinghouse meerdere keren aangegeven niet te willen schikken. Een uitspraak van de rechter zou namelijk meer helderheid geven in de wetgeving in de VS voor crypto-bedrijven.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie