Max Duiker Max Duiker
17/06/2024 19:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/06/2024 17:54

Robot steelt $30 miljoen van Solana-gebruikers

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Robot steelt $30 miljoen van Solana-gebruikers

Foto: JOCA_PH/Shutterstock

In de afgelopen 2 maanden is een zogenaamde ‘’sandwich bot’’ erin geslaagd om grote bedragen te verdienen aan gebruikers van Solana (SOL). De robot snoept kleine bedragen mee van transacties, en het gestolen bedrag is in een geringe tijd aardig snel opgelopen.

Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico's

MEV sandwich aanval

Een MEV sandwich aanval gebeurt wanneer een aanvaller een transactie van een slachtoffer insluit tussen twee van zijn eigen transacties. MEV staat voor maximal extractible value. Hierdoor kan de aanvaller de prijs en winst van de gebruiker manipuleren. Het aankoopbedrag wordt lager dan de daadwerkelijke marktprijs, waardoor de munt met winst verkocht kan worden.

De MEV sandwich aanval vond plaats op Solana transacties, maar komt ook bij andere cryptocurrencies voor. Ook bijvoorbeeld Ethereum (ETH) heeft veel last van dit soort bots, zo gaf de mede-oprichter van ethereum Vitalik Buterin recentelijk aan in een blogpost over de grootste bedreigingen voor ethereum.

Volgens Ben Coverston, oprichter van cryptocurrency bedrijf MRGN Research, is er de afgelopen 1 à 2 maanden voor zo’n $30 miljoen verdiend door de MEV bot genaamd arsc, zo meldt hij op zijn X account.

‘’Het lijkt erop dat ze niet van de aandacht houden, aangezien ze recentelijk veel moeite hebben gedaan om hun activiteiten en winsten te verbergen’’, aldus Coverston.  

Advertentie

Winsten MEV bot verdeeld over 3 verschillende wallets

Coverston gaat vervolgens verder met de analyse van de wallets die voor de transacties gebruikt worden. De eerste, wallet 9973h, bevat zo’n $20 miljoen.

‘’Hij is niet heel actief en afgaande op het gedrag is het zeer waarschijnlijk een versleutelde ‘cold’ wallet’’, aldus Coverston.

In totaal bezit deze wallet vijf verschillende bezittingen, namelijk Solana (SOL), USD Coin (USDC), wrapped-SOL (wSOL), Cringe Coin (CRINGE) en Kabosu (KAB). Verreweg het meeste geld zit in Solana, namelijk $17 miljoen, gevolgd door $1,1 miljoen in USDC . Dit blijkt allemaal uit gegevens van SolanaFM, waarop ook te zien is dat de wallet op dit moment zo’n $18,2 miljoen waard is.

De tweede wallet, Ai4zq, is een stuk actiever volgens Coverston. Een derde wallet die door de persoon of organisatie achter de robot wordt gebruikt zou de ‘’hoofd SOL bank’’ zijn voor de bot. Gecombineerd zouden de drie wallets een waarde hebben die tegen de $30 miljoen aan zit.

Deel dit artikel
Max Duiker

Max Duiker is sinds september 2021 redacteur bij Crypto Insiders. Met een achtergrond in financiën en technologie, en een passie voor blockchain, investeert hij sinds 2017 in cryptocurrency. Via zijn netwerk kwam hij in contact met Crypto Insiders. Max specialiseert zich in blockchaintechnologie, automatisering van gegevens en financiële inclusie. Zijn doel is om de adoptie van crypto te bevorderen door complexe technologieën toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
bitcoin miners stappen over naar kaspa 95% meer winst
Bitcoin houders stappen massaal over naar KASPA (KAS): 95% meer winst
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Advertentie