Kevin Schijven Kevin Schijven
24/01/2023 11:08 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/01/2023 11:08

Rust aan de crypto top: deze kleinere coins stijgen alsnog flink

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Rust aan de crypto top: deze kleinere coins stijgen alsnog flink

Foto: Yuri Shebalius/Shutterstock

We zien de crypto markt weer afkoelen, vooral aan de top. Er is nog altijd veel ongeloof over de huidige rally in de markt en daarom veel vrees voor een pullback. Desondanks stijgt de totale marktkapitalisatie van crypto met 0,7% naar $1,09 biljoen. Het ziet er naar uit dat de aandacht voor nu even verschuift naar de kleinere coins, daar zitten namelijk alsnog enkele flinke uitschieters tussen vandaag.

Ethereum oprichter komt met oplossing voor groot netwerkprobleem
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Bitcoin koers heeft nog moeite met $23.000

Bitcoin (BTC) piekte in de afgelopen 24 uur meerdere malen rond $23.165, maar verliest vanochtend weer grip op de $23.000. De koers lijkt inmiddels wat support te vinden en stijgt voorzichtig richting $22.900. Daarmee staat bitcoin vandaag nog slechts 0,1% in de plus, maar alsnog 33% in de plus ten opzichte van twee weken geleden.

Advertentie

Ethereum koers zakt iets

Ethereum (ETH) heeft de afgelopen dagen iets meer moeite om stand te houden na de test van $1.650. Desondanks houdt ETH vooralsnog stand boven $1.620, maar staat met een prijs van $1.625 vandaag 1% in de min. Ondertussen komt de volgende grote update steeds dichterbij.

Ethereum transactiekosten nemen hard af langverwachte update
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 10 blijft over het algemeen rustig

De rest van de top 10 crypto bleef ook relatief rustig in de afgelopen 24 uur. Ripple (XRP) hangt vooralsnog boven $0,425 en staat 0,2% in de plus. Ook cardano (ADA) stijgt met 0,2%, maar komt weer vlak onder $0,38 uit. Polygon (MATIC) stijgt met 1% naar $1,02. Solana (SOL) en dogecoin (DOGE) staan beide 0,5% in de min vandaag.

Desondanks stijgen binance coin en polkadot het sterkst

Binance coin (BNB) steeg afgelopen nacht even hard en piekte toen rond $323. Inmiddels is de koers gezakt naar $315, maar staat daarmee alsnog 3,1% in de plus vandaag. Polkadot (DOT) steeg gisteren zelfs nog iets harder, maar was gedurende nacht gestaag aan het dalen. De DOT koers staat met $6,6 vandaag 3,4% in de plus.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto top 100 hardste dalers

Alhoewel het merendeel van de top 100 vandaag rood kleurt, zijn het geen al te grote percentages. Aan de top van de rode kant vinden we enkele koersen die onlangs nog hard stegen. Zo zakt aptos (APT) met 4%, nexo (NEXO) met 4,5%, axie infinity (AXS) met 5% en ecash (XEC) met bijna 7%.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Rocket pool hardste stijger crypto top 100

Daartegenover hebben we ook meerdere groene koersen in de top 100. Fantom (FTM) stijgt met 6% en chiliz (CHZ) en quant (QNT) met 6,5%. Bitdao (BIT) en lido (LDO) stijgen beide met bijna 7%, maar rocket pool is vandaag de hardste stijger in de top 100. De RPL koers kwam kort boven $40 uit en staat met een prijs van $39,6 alsnog 11% in de plus vandaag.

Meer flinke stijgers buiten crypto top 100

Alhoewel we normaliter alleen naar de top 100 kijken, valt het vandaag op dat cryptomunten met een kleinere marktkapitalisatie vandaag veel aandacht trekken. Zo vinden we in de top 200 vandaag een groot aantal koersen meer dan 10% in de plus staan en stijgt icon (ICX) met 30% naar positie 150.

In de top 300 vinden we zelfs een handvol koersen meer dan 20% in de plus staan. Keep network (KEEP) stijgt met maar liefst 67% naar positie 262.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor een groot aantal cryptomunten direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie