Timo Bult Timo Bult
07/03/2020 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/03/2020 10:45

Samenwerking Ripple en Coinone ziet goede resultaten

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Samenwerking Ripple en Coinone ziet goede resultaten

De samenwerking tussen Ripple en de Zuid-Koreaanse cryptocurrency-exchange Coinone lijkt zijn vruchten af te werpen. In een officiële update van Ripple beschrijft het bedrijf de groei die Coinone heeft doorgemaakt als een van de overboekingsdienstverleners in Zuid-Korea.
Ripple breidt zijn RippleNet agressief uit. In steeds meer landen sluiten overboekingsbedrijven en banken zich aan bij het netwerk om razendsnelle en goedkope internationale transacties te kunnen bieden. Zuid-Korea is een van de belangrijkste markten voor Ripple aangezien het land goed is voor zo’n $33 miljard aan internationale overboekingen.
Hiermee staat het land op de 11e plek in de wereld als het gaat om het totale volume aan internationale overboekingen, terwijl het op de 28e plek staat op het gebied van aantal inwoners, aldus Ripple. Kortom, een belangrijke markt om te betreden voor Ripple.
In 2018 ging het daarom de samenwerking aan met Coinone Transfer. Het bedrijf biedt de overboekingsdienst “Cross” aan dat gebruikmaakt van RippleNet. Dit product blijkt een succes te zijn.
Zou zo het bedrijf sinds 2018 elke maand het transactievolume met Cross met 50% hebben zien stijgen. Daarnaast maken 80% van de klanten meerdere malen gebruik van de dienst. Hiermee lijkt Ripple een belangrijke stap te hebben gezet in de Aziatische overboekingsmarkt.
Business Development Manager bij Coinme, Camille Jeong, legt tijdens het Swell-evenement uit:

Ze [Jeong] schrijft veel van dit succes toe aan de belangrijkste Ripple-functies. De eerste is het wereldwijde netwerk van RippleNet van andere op blockchain gebaseerde overboeking dienstverleners die Coinone Transfer namens zijn klanten kunnen gebruiken. Dankzij deze uitgebreide dekking kan Coinone Transfer snel nieuwe corridors toevoegen als de klant hierom vraagt.

Onlangs legde de CTO van Ripple, David Schwartz, uit dat Ripple aan “erg spannende” functies werkt voor de XRP Ledger. Zo zouden gedecentraliseerde exchange en stablecoins op de ledger gebaseerd kunnen gaan worden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie