Roy van Krieken Roy van Krieken
06/01/2022 07:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/01/2022 07:01

‘Shark Tank’ investeerder: NFT’s kunnen groter worden dan bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Beroemde belegger: “Er komt 100% nog een crypto meltdown”

Foto: Kathy Hutchins / Shutterstock.com

De Amerikaanse investeerder Kevin O’Leary, bekend van zijn rol op het populaire TV-programma ‘Shark Tank’, heeft onlangs in een interview met CNBC gesteld dat hij volledig overtuigd is van non-fungible tokens (NFT). Volgens hem heeft de wereld van NFT’s zelfs de potentie om de koning der cryptocurrencies, bitcoin (BTC), van de troon te stoten.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Non-fungible tokens

O’Leary is in het interview laaiend over de mogelijkheden van NFT’s. Volgens hem kunnen NFT’s op den duur gebruikt worden voor het aantonen van bezit van een groot aantal real-word zaken. Met NFT’s kan bijvoorbeeld worden aangetoond dat iemand een auto of een duur horloge bezit.

Op dit moment staat het proces van bezit aantonen met NFT’s nog in de kinderschoenen, maar volgens O’Leary zal dit de komende jaren significant veranderen. Hij verwacht dat in de toekomst zelfs verzekeringen en hypotheken geregeld zullen worden middels NFT’s.

“We gaan een hoop beweging zien in de manier waarop authenticaties en verzekeringspolissen en overdrachtsbelastingen allemaal online gedaan zullen worden. Dit zal van NFT’s een grotere en fluide markt maken dan van wellicht zelfs bitcoin.”

De NFT sector is het afgelopen jaar explosief gegroeid. In 2020 had nog vrijwel niemand van de term ‘NFT’ gehoord, maar inmiddels is de NFT sector helemaal de rage. In 2021 is er voor meer dan $20 miljard aan NFT’s verhandeld en het lijkt er niet op dat deze trend in 2022 ten einde zal komen.

Kevin O’Leary

Kevin O’leary stond in 2020 nog bekend om zijn fervente anti-crypto standpunten. Hij noemde bitcoin ‘troep’ en een ‘waardeloze valuta’. Sindsdien is hij enigszins van gedachte veranderd. Hij lijkt nu in te zien dat de wereld van cryptocurrencies voor investeerders een goede manier biedt om hun portfolio te diversifiëren.

Zelf heeft O’Leary onder meer ethereum (ETH), polygon (MATIC), solana (SOL) en uiteraard bitcoin in zijn portfolio. Zijn ether positie is naar eigen zeggen zijn grootste.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie