Timo Bult Timo Bult
21/11/2021 08:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/11/2021 08:05

Shiba Inu (SHIB) geaccepteerd door grote elektronica gigant? Floki Inu onder de loep in VK

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Floki Inu destaca con alza de 430% frente a otras monedas meme

Foto: Lubos Mak/Shutterstock

Meme cryptocurrencies zijn een bijzonder onderdeel van de crypto-sector. Voor veel mensen behoren cryptocurrencies als Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB) en Floki Inu (FLOKI) absoluut bij de crypto-wereld, anderen moeten er juist niets van hebben. Toezichthouders houden ze in ieder geval scherp in de gaten, mede vanwege hun volatiliteit. Zo ook in het Verenigd Koninkrijk, waar het Floki-team een reclamecampagne hield. De Advertising Standards Authority (ASA) onderzoekt nu of deze campagne wel legaal was.

Een artikel van de BBC stelt dat de toezichthouder zorgen heeft omtrent de campagne. In het openbaar vervoer in London waren verschillende advertenties te vinden met teksten als “DOGE gemist? Koop FLOKI.” Floki dankt zijn naam aan de hond van Elon Musk, die zelf fan is van Dogecoin.

De ASA zou vooral zorgen hebben om het feit dat het team achter Floki Inu niet echt te achterhalen is. Het team laat aan de BBC echter weten waarom dit zo is: “Onze beslissing om teamleden niet prominent op onze website te vermelden, is opzettelijk: om duidelijk te maken dat Floki de cryptocurrency van het volk is en een beweging die op hen is gericht.” Daarnaast zouden verschillende teamleden anoniem willen blijven uit veiligheidsoverwegingen.

Het kantoor van de burgemeester van London zou naast de ASA ook de Financial Conduct Authority (FCA) hebben ingelicht. Floki noemt het een “aanval tegen cryptocurrency en tegen de keuzevrijheid van het volk – een duidelijke poging tot censuur.”

Altcoins hebben bitcoin in het vizier, ‘altseason’ op de loer
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Shiba inu (SHIB) geaccepteerd door Newegg?

In ander meme crypto nieuws zijn er geruchten dat SHIB, de concurrent van de bovengenoemde FLOKI, geaccepteerd gaat worden door Newegg, een grote online webshop voor computer onderdelen en andere elektronica. In een tweet tagged Newegg de hoofdontwikkelaar van het project met “Stuur ons een bericht, we hebben een vraag voor je.”

Op deze geruchten lijkt de SHIB koers vooralsnog niet te reageren. SHIB staat over de afgelopen 7 dagen meer dan 10% in de min en blijft enorm volatiel. Een waarschuwing is bij dit soort cryptocurrencies daarom altijd op zijn plek.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie