Rico Engelbarts
10/09/2018 17:15 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:36

Short posities tegen Ethereum op hoogste niveau ooit

icon-altcoins
Altcoin nieuws
short_posities_tegen_ethereum_op_hoogste_niveau_ooit

Afgelopen vrijdag behaalde het aantal short orders voor Ether (ETH) een nieuwe all-time high, zo blijkt uit data van cryptocurrency beurs Bitfinex.
Rond 10:00 uur afgelopen vrijdag bereikte het aantal short op ETH/USD, de tweede grootste cryptocurrency ter wereld, haar nieuwe piek. Hiermee steeg het boven het oude record van 202.854 shortposities uit tot een nieuwe hoogte van 208.689 shortposities. Dit nieuwe aantal aan shortposities is een toename van bijna 82%, week tot week, en een toename van 162% tegenover een maand geleden in midden augustus.
De stijging in shortposities volgt op een al ongunstige week voor de crypto markten in het algemeen en met name ETH. Op 5 tot 6 september viel Bitcoin (BTC) meer dan $1.100, een daling van bijna 15%. Hiermee vervaagde zo’n $40 miljard van de totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies.
Over het algemeen hebben vele cryptocurrencies de neiging om de bewegingen van BTC te volgen en ETH is hiermee geen uitzondering. In drie dagen tijd is de prijs van ETH van $287 naar $196 gedaald op dit moment. Al met al heeft ETH een daling van meer dan 80% ervaren tegenover haar all-time high van $1.200, waarmee het niet als een verrassing komt dat het vertrouwen onder de investeerders zo laag is.
Echter zorgt zo’n grote interesse in short posities ervoor dat er een zogenaamde “short squeeze” kan plaatsvinden. Een short squeeze vindt plaats wanneer er veel shortposities uitstaan. Hierdoor kan een kleine toename in de prijs van een token of cryptocurrency ervoor zorgen dat veel shorts geforceerd worden om hun positie te sluiten. Gezien het kopen van het onderliggend middel de enige manier is om dit te doen, kan dit ervoor zorgen dat een steile prijsstijging zal plaatsvinden. Dit staat ook wel bekend als de “squeeze”.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Shorts/longs vs koerswaarde

short_posities_tegen_ethereum_op_hoogste_niveau_ooit_grafiek
Toch was een short squeeze niet van toepassing de laatste keer dat het aantal shortposities hoog was in juni en juli. Het aantal longs stond toen, relatief gezien, op een laag niveau. Men kan echter ook zien dat short/long condities meer gemeen hebben met november en december 2017, gezien deze op vrij gelijk niveau staan.
Ook maakt de relative strength index (RSI) bullish bewegingen en behaalt deze lage nummers die enkel gezien zijn in de laatste jaren. Dit kan een indicatie zijn dat verkopers aan hun einde geraken en dat een positieve beweging zeker een mogelijkheid blijft.
Al met al moet men er rekening mee houden dat, hoewel een short squeeze een comfortabele gedachte vormt voor de bullish investeerder, het nooit een zekerheid is.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie