short_posities_tegen_ethereum_op_hoogste_niveau_ooit

Short posities tegen Ethereum op hoogste niveau ooit

Afgelopen vrijdag behaalde het aantal short orders voor Ether (ETH) een nieuwe all-time high, zo blijkt uit data van cryptocurrency beurs Bitfinex.

Rond 10:00 uur afgelopen vrijdag bereikte het aantal short op ETH/USD, de tweede grootste cryptocurrency ter wereld, haar nieuwe piek. Hiermee steeg het boven het oude record van 202.854 shortposities uit tot een nieuwe hoogte van 208.689 shortposities. Dit nieuwe aantal aan shortposities is een toename van bijna 82%, week tot week, en een toename van 162% tegenover een maand geleden in midden augustus.

De stijging in shortposities volgt op een al ongunstige week voor de crypto markten in het algemeen en met name ETH. Op 5 tot 6 september viel Bitcoin (BTC) meer dan $1.100, een daling van bijna 15%. Hiermee vervaagde zo’n $40 miljard van de totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies.

Advertentie

Over het algemeen hebben vele cryptocurrencies de neiging om de bewegingen van BTC te volgen en ETH is hiermee geen uitzondering. In drie dagen tijd is de prijs van ETH van $287 naar $196 gedaald op dit moment. Al met al heeft ETH een daling van meer dan 80% ervaren tegenover haar all-time high van $1.200, waarmee het niet als een verrassing komt dat het vertrouwen onder de investeerders zo laag is.

Echter zorgt zo’n grote interesse in short posities ervoor dat er een zogenaamde “short squeeze” kan plaatsvinden. Een short squeeze vindt plaats wanneer er veel shortposities uitstaan. Hierdoor kan een kleine toename in de prijs van een token of cryptocurrency ervoor zorgen dat veel shorts geforceerd worden om hun positie te sluiten. Gezien het kopen van het onderliggend middel de enige manier is om dit te doen, kan dit ervoor zorgen dat een steile prijsstijging zal plaatsvinden. Dit staat ook wel bekend als de “squeeze”.

Shorts/longs vs koerswaarde

short_posities_tegen_ethereum_op_hoogste_niveau_ooit_grafiek

Toch was een short squeeze niet van toepassing de laatste keer dat het aantal shortposities hoog was in juni en juli. Het aantal longs stond toen, relatief gezien, op een laag niveau. Men kan echter ook zien dat short/long condities meer gemeen hebben met november en december 2017, gezien deze op vrij gelijk niveau staan.

Ook maakt de relative strength index (RSI) bullish bewegingen en behaalt deze lage nummers die enkel gezien zijn in de laatste jaren. Dit kan een indicatie zijn dat verkopers aan hun einde geraken en dat een positieve beweging zeker een mogelijkheid blijft.

Al met al moet men er rekening mee houden dat, hoewel een short squeeze een comfortabele gedachte vormt voor de bullish investeerder, het nooit een zekerheid is.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€6.653,84 Kopen
1
1
Coinmerce
Reviewed
€6.591,08 Kopen
2
2
Bitvavo
Reviewed
€6.600,00 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€6.652,13 Kopen
4
4
Bitonic
Reviewed
€6.668,94 Kopen
5
5
Anycoin Direct
Reviewed
€6.670,77 Kopen
Laatste nieuws