Kevin Schijven Kevin Schijven
17/09/2019 14:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/09/2019 14:45

Snelste blockchain Hedera Hashgraph lanceert, HBAR tokens worden uitgegeven

Nieuws
Snelste blockchain Hedera Hashgraph lanceert, HBAR tokens worden uitgegeven

De Hedera Hashgraph blockchain is gelanceerd. Het langverwachte netwerk belooft grotere transactiesnelheden dan alle andere blockchains op de markt en wordt ondersteund door een aantal grote bedrijven. Dat blijkt uit een persbericht gepubliceerd op 16 september.


Het mainnet van de blockchain keert zich nu in de open bèta fase wat betekent dat het voor iedereen toegankelijk is. Het netwerk lanceert met 26 gedecentraliseerde apps (dApps) en er zouden al honderden ontwikkelaars bezig zijn met de ontwikkeling van meer dApps.
Het netwerk van Hedera Hashgraph zou naar verluidt 10.000 transacties per seconde (TPS) aankunnen en is daarmee de snelste blockchain momenteel in de markt. Ter verduidelijking kunnen bijvoorbeeld de blockchains van bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) maar 7 en 15 TPS aan. Daarnaast ondersteunt Hashgraph ook smart contracts, en een file en consensus service.
Ook is Hedera begonnen met het uitgeven van de native HBAR tokens. In totaal zullen er 50 miljard tokens worden uitgegeven. De eerste 379 miljoen HBAR tokens zullen gaan naar de investeerders die aan de crowd sale vorig jaar meededen. Er werd toen $124 miljoen opgehaald in drie rondes die plaatsvonden tussen maart en augustus 2018.
De rest van de tokens zullen uitgegeven worden over een periode van 15 jaar. In eerste instantie zullen ze verkocht worden op 14 cryptocurrency-exchanges waaronder Bittrex, Galaxy Digital, Liquid, OKEx, Upbit en OkCoin.
Onder Hedera’s raad van bestuur vallen gigantische bedrijven als IBM, Boeing, Deutsche Telekom, Nomura en FIS Global. Zij beheren allemaal hun eigen node via de blockchain.

Vandaag zijn we blij dat tientallen gedecentraliseerde applicaties via open access nu live en actief zijn op het mainnet, samen met mirror nodes en andere delen van het ecosysteem ontworpen om het bereik en de acceptatie van Hedera uit te breiden. We bedanken deze teams voor hun vroege supporters van Hedera en zijn verheugd om te zien hoe elk hun eigen visie op een eerlijker, veiliger en meer gedistribueerd internet werkelijkheid maakt.

Aldus Mance Harmon, mede-oprichter en CEO van Hedera Hashgraph. Harmon spreekt samen met mede-oprichter Leemon Baird over de nieuwe blockchain in het volgende uitgebreide filmpje:

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Hierin geeft hij aan nog steeds bullish te zijn. Nieuwsgierig naar zijn analyse? Lees dan hier verder.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie