Kevin Schijven Kevin Schijven
17/09/2019 14:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/09/2019 14:45

Snelste blockchain Hedera Hashgraph lanceert, HBAR tokens worden uitgegeven

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Snelste blockchain Hedera Hashgraph lanceert, HBAR tokens worden uitgegeven

De Hedera Hashgraph blockchain is gelanceerd. Het langverwachte netwerk belooft grotere transactiesnelheden dan alle andere blockchains op de markt en wordt ondersteund door een aantal grote bedrijven. Dat blijkt uit een persbericht gepubliceerd op 16 september.


Het mainnet van de blockchain keert zich nu in de open bèta fase wat betekent dat het voor iedereen toegankelijk is. Het netwerk lanceert met 26 gedecentraliseerde apps (dApps) en er zouden al honderden ontwikkelaars bezig zijn met de ontwikkeling van meer dApps.
Het netwerk van Hedera Hashgraph zou naar verluidt 10.000 transacties per seconde (TPS) aankunnen en is daarmee de snelste blockchain momenteel in de markt. Ter verduidelijking kunnen bijvoorbeeld de blockchains van bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) maar 7 en 15 TPS aan. Daarnaast ondersteunt Hashgraph ook smart contracts, en een file en consensus service.
Ook is Hedera begonnen met het uitgeven van de native HBAR tokens. In totaal zullen er 50 miljard tokens worden uitgegeven. De eerste 379 miljoen HBAR tokens zullen gaan naar de investeerders die aan de crowd sale vorig jaar meededen. Er werd toen $124 miljoen opgehaald in drie rondes die plaatsvonden tussen maart en augustus 2018.
De rest van de tokens zullen uitgegeven worden over een periode van 15 jaar. In eerste instantie zullen ze verkocht worden op 14 cryptocurrency-exchanges waaronder Bittrex, Galaxy Digital, Liquid, OKEx, Upbit en OkCoin.
Onder Hedera’s raad van bestuur vallen gigantische bedrijven als IBM, Boeing, Deutsche Telekom, Nomura en FIS Global. Zij beheren allemaal hun eigen node via de blockchain.

Vandaag zijn we blij dat tientallen gedecentraliseerde applicaties via open access nu live en actief zijn op het mainnet, samen met mirror nodes en andere delen van het ecosysteem ontworpen om het bereik en de acceptatie van Hedera uit te breiden. We bedanken deze teams voor hun vroege supporters van Hedera en zijn verheugd om te zien hoe elk hun eigen visie op een eerlijker, veiliger en meer gedistribueerd internet werkelijkheid maakt.

Aldus Mance Harmon, mede-oprichter en CEO van Hedera Hashgraph. Harmon spreekt samen met mede-oprichter Leemon Baird over de nieuwe blockchain in het volgende uitgebreide filmpje:

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Hierin geeft hij aan nog steeds bullish te zijn. Nieuwsgierig naar zijn analyse? Lees dan hier verder.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie