Tim Kamp Tim Kamp
08/06/2024 07:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/06/2024 16:50

‘Solana beursfondsen afhankelijk van Amerikaanse verkiezingen’

Bitcoin-BTC Solana-SOL Ethereum-ETH more-coins-icon
icon-altcoins
Altcoin nieuws
'Solana beursfondsen afhankelijk van Amerikaanse verkiezingen'

Foto: sdx15/Shutterstock

De goedkeuring van een Ethereum Spot Exchange-Traded Fund (ETF) door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de deur geopend voor mogelijke altcoin ETF’s, zoals die voor solana (SOL). Echter, de uitkomst van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024 kan een cruciale factor zijn in de toekomst van dergelijke ETF’s. Dat stellen experts voor de toekomst van crypto ETF’s.

Het Nederlandse crypto project Planq zet grote stappen, en trekt investeerders
Het Nederlandse crypto project Planq zet grote stappen, en trekt investeerders

Goedkeuring Ethereum ETF geen garantie voor altcoins

Hoewel de SEC recentelijk de goedkeuring heeft gegeven voor ETF’s voor ethereum (ETH), betekent dit niet automatisch dat andere altcoin ETF’s snel zullen volgen. De huidige SEC-voorzitter, Gary Gensler, benadrukte dat het proces tijd kost en dat elke nieuwe aanvraag grondig zal worden geëvalueerd.

Volgens Gensler zal de lancering van beursgenoteerde fondsen voor andere coins nog wel even op zich wachten. Het is duidelijk dat de SEC voorzichtig is met het goedkeuren van nieuwe crypto ETF’s. Daarbij ligt de nadruk vooral op marktintegriteit en bescherming tegen prijsmanipulatie.

Ophelia Snyder, medeoprichter en voorzitter van 21.co, vertelt dat de verwachtingen voor nieuwe altcoin ETF’s niet te hoog moeten zijn. Dat liet hij weten in gesprek met CoinTelegraph.

“Het is onwaarschijnlijk dat de goedkeuring van ETH zal leiden tot een grote golf van goedkeuringen”, aldus Snyder.

Snyder speelt als voorzitter van 21.co, die sponsor en adviseur zijn voor ARK Invest’ Ether ETF, een belangrijke rol in de ETF-wereld. Zijn bedrijf heeft inmiddels bijna $990 miljoen activa onder beheer. Daarmee benadrukt hij de groeiende interesse in een beursgenoteerd product voor solana.

Advertentie

Uitkomst Amerikaanse presidentsverkiezingen worden cruciaal

De aankomende Amerikaanse presidentsverkiezingen kunnen een aanzienlijke impact hebben op de regulering van crypto-ETF’s. Een overwinning van Donald Trump, die zich heeft gepresenteerd als pro-crypto, kan leiden tot een soepeler klimaat voor crypto-activa. Dit zou kunnen betekenen dat meer altcoin ETF’s, inclusief die voor solana, een grotere kans hebben op snellere goedkeuring.

Eric Balchunas sluit zich bij die prognose aan. Aan CoinTelegraph liet hij weten dat een overwinning voor de oud-president Trump grote positieve gevolgen kan gaan hebben.

“Als Trump wint, zouden we naar mijn mening andere munten als ETF’s kunnen zien.”

Daarentegen, als de Democraten aan de macht blijven, is de kans groot dat de huidige strikte benadering van de SEC blijft bestaan. Dit zou de goedkeuring van nieuwe altcoin ETF’s vertragen of zelfs verhinderen.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie