Roy van Krieken Roy van Krieken
23/05/2024 18:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/05/2024 15:40

Donald Trump accepteert vanaf nu crypto voor 2024 campagne

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Door Donald Trump gelanceerde NFT's crashen tijdens rechtszaak

Foto: Jonah Elkowitz/Shutterstock

Donald Trump heeft aangekondigd dat hij voor zijn campagne voor de presidentsverkiezingen van 2024 cryptodonaties zal accepteren. Het is opvallend dat dit nieuws nu naar buiten komt, aangezien er op dit moment in vier rechtsgebieden strafrechtelijke aanklachten tegen Trump lopen.

De Trump 2024-campagne maakte onlangs bekend dat er een inzamelings-pagina was gelanceerd die donaties via het Coinbase Commerce-product mogelijk zou maken. Hiervoor kunnen de volgende cryptocurrencies gebruikt worden: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB), XRP, USD Coin (USDC), Solana (SOL) en 0x (ZRX).

De aankondiging volgt op een uitspraak van Trump dat hij aan het begin van de maand deed, waarbij hij beloofde dat hij het voor aanhangers mogelijk zou maken om met crypto te doneren aan zijn campagne.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Trump en crypto

Trump is onlangs ook op het verzoek van president Biden ingegaan om deel te nemen aan twee televisiedebatten. Hoewel de details nog niet bekend zijn, zou het de eerste keer sinds 2020 zijn dat de twee kandidaten elkaar persoonlijk ontmoeten.

Daar waar Trump zich vrij vaak over crypto heeft uitgelaten, heeft president Biden daarentegen er zelden publiekelijk over gesproken. Wel heeft hij in 2022 een uitvoerend bevel voor de regelgeving van crypto ondertekend.

Van “scam” tot cryptodonaties

Trump verwees in 2021 nog naar bitcoin als een “scam” en sprak zijn voorkeur uit aan de Amerikaanse dollar. Sindsdien is digitale valuta steeds belangrijker geworden in het politieke debat. Voornamelijk gedreven door de uitspraken over centrale bank digitale valuta (CBDC’s) van rivalen als Vivek Ramaswamy en Ron DeSantis. Trump verklaarde in januari 2024 dat hij nooit een CBDC in de Verenigde Staten zou toestaan.

Saillant detail is dat de cryptodonaties voor zijn campagne mogelijk worden op het moment dat politieke actiegroepen die Trump steunen, kenbaar hebben gemaakt om bereid te zijn de boetes voor enkele van zijn juridische zaken te betalen. In februari oordeelde een rechter dat Trump wegens fraude 355 miljoen dollar moet terugbetalen. In mei 2023 werd Trump juridisch aansprakelijk gesteld voor aanranding en smaad tegen E. Jean Carroll, waarbij hij haar 5 miljoen dollar aan schadevergoeding moet betalen.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Cardano staat op vooravond van
Cardano aan vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie