Timo Bult Timo Bult
20/06/2022 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/06/2022 16:30

Solana DeFi controverse: Project wil wallet overnemen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana koers staat op uitbreken, let op deze prijzen

Foto: Rcc_Btn/Shutterstock

Solana (SOL) is opnieuw onderwerp van enige controverse in het crypto nieuws. Het Decentralized Finance (DeFiproject Solend, dat op Solana draait, stelde namelijk gisteren voor om een wallet van een solana whale over te nemen om het ineenstorten van Solend te voorkomen. Dit plan kon direct op grote kritiek rekenen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Solana project wil whale wallet overnemen

Solend heeft te maken gekregen met een enorme whale die geliquideerd dreigt te worden als de prijs van solana onder $22,30 daalt. Een liquidatie is het geforceerd sluiten van een positie doordat het onderpand de positie niet meer dekt.

Dit zou volgens het Solend team enorme problemen verzoorzaken voor het project, onder andere omdat er niet voldoende liquiditeit op het platform is om de liquidatie uit te voeren. Daarom diende het team voorstel “SLND1: Het risico van whale beperken” in.

Het voorstel zou ervoor zorgen dat Solend de controle zou krijgen over de wallet om de liquidatie handmatig uit te voeren middels een over-the-counter (OTC) transactie. Dit plan kon uiteraard op een enorme lading kritiek rekenen aangezien dit direct indruist tegen waarvoor crypto staat.

‘Slecht idee van Solend team’

De community uit zich dus vooral negatief. Hous, een Twitteraar, legt verschillende redenen voor waarom dit een slecht idee is. Ten eerste:

“Toestaan dat een bedrijf de wallet van gebruikers overneemt om ze te liquideren, druist in tegen de principes van decentralisatie en zelf-soevereiniteit waarop DeFi is gebouwd.”

En:

“Het zou een buitengewoon slechte PR-zet zijn. DeFi staat nog in de kinderschoenen en het is van vitaal belang dat protocollen een goede reputatie behouden.”

Kortom, het zou niet enkel voor het Solana ecosysteem een slechte zet zijn, ook voor DeFi in het algemeen.

Solend krabbelt terug

Inmiddels heeft de kritiek ook het team achter Solend bereikt. En die zijn teruggekomen op hun voorstel, zo meldt de Chinese crypto journalist Colin Wu:

“We hebben geluisterd naar jullie kritiek op SLND1 en stellen  SLND2 voor om het laatste voorstel ongeldig te verklaren en werken aan een nieuw voorstel zonder noodbevoegdheden om een account over te nemen.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie