Kevin Schijven Kevin Schijven
31/03/2022 10:07 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/03/2022 10:07

Solana en avalanche breken uit, zilliqa wederom de hardste stijger

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto analist deelt Solana plan om te profiteren van koersdaling

Foto: Rcc_Btn / Shutterstock.com

Bitcoin (BTC) beweegt momenteel voornamelijk zijwaarts. Toch kleurt de top 100 grootste cryptocurrencies grotendeels groen vandaag waardoor de dominantie van bitcoin onder 40% zakt. Echter blijft het ook onder de altcoins, op enkele uitschieters na, vrij rustig. De totale marktkapitalisatie van alle crypto stijgt iets naar $2,26 biljoen. De markt lijkt steeds meer bullish te worden, maar de kans op een korte termijn correctie neemt ondertussen ook toe.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Ethereum net als bitcoin zijwaarts

Ethereum (ETH) volgt nog altijd grotendeels bitcoin. Ook de ether koers beweegt de afgelopen dagen vooral zijwaarts, maar dat is mogelijk van korte duur. ETH dipte deze week meerdere malen naar $3.350, maar lijkt onderhand toch vast te houden aan $3.400. Dat is ongeveer dezelfde prijs als 24 uur geleden. Ondertussen vindt een flinke uitstroom van ETH plaats bij exchanges zoals Binance, een zeer bullish teken:

Advertentie

XRP, ADA, SHIB iets in de plus

Ook ripple (XRP) schommelde de afgelopen 24 uur vooral zijwaarts. Toch staat XRP met $0,86 vandaag 0,4% in de plus. Cardano (ADA) maakte gisterenavond een sprongetje waardoor koers vanochtend weer op $1,21 uitkomt, ongeveer 1,2% boven de prijs van gisteren. Datzelfde zien we terug bij shiba inu (SHIB), die later op de avond steeg en vanochtend op $0,0000277 uitkomt. Dat is ook 1,2% boven de prijs van 24 uur geleden.

Wat had een €500 solana investering 1 jaar geleden je nu opgeleverd?
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

LUNA, DOGE, BNB, DOT stijgen iets harder

Terra (LUNA) maakte ook een flinke sprong rond dezelfde tijd en vestigde toen zelfs weer een nieuwe all-time high, ditmaal rond $111. Sindsdien is LUNA teruggezakt naar $107,8,, maar dat is alsnog 1,5% in de plus. Dogecoin (DOGE) beweegt richting $0,147 waarmee koers 2,1% in de plus staat. Binance coin (BNB) blijft opwaarts bewegen en komt vanochtend op $447 uit, 2,3% in de plus. Polkadot (DOT) trekt zelfs iets sterker aan, stijgt met 2,7% en staat weer op het punt om $23 te testen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

AVAX & SOL breken uit

Dan hebben we avalanche (AVAX), die maar liefst 7% in de plus staat vandaag. Avax schoot gisteren hard omhoog en leek afgelopen nacht zelfs door $100 te breken. Toch lijkt AVAX vanochtend weer wat moeite te hebben met $100 en komt op $99,5 uit.

Solana (SOL) brak gisteren zelfs nog sterk uit. Sol piekte boven $124, corrigeerde toen iets, maar leek al rond $120 support te hebben gevonden. Vanochtend komt SOL weer bij $124 aan waarmee koers maar liefst 11% in de plus staat vandaag.

Crypto ontbijt: CPI schudt markt, VS gaat Uniswap aanklagen & meer
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Top 100 crypto hardste dalers

Heel weinig koersen uit de top 100 crypto kleuren vandaag rood. Waves (WAVES) staat 4% in de min, chiliz (CHZ) 4,5% en aave (AAVE) 5%. Maar dit waren dan ook een paar van de hardste stijgers van de afgelopen week. Zo staat chiliz alsnog 43% in de plus ten opzichte van een week geleden, aave zelfs 44%, een waves maar liefst 58%.

UNI koers crasht, Uniswap rechtszaak in VS dreigt
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Top 100 crypto hardste stijgers

Dan hebben we aan de groene kant vandaag basic attention token (BAT), tezos (XTZ), stepn (GMT), sandbox (SAND), uniswap (UNI), iota (MIOTA) en harmony (ONE) die allemaal 5% in de plus staan. Voor pancakeswap (CAKE), mina protocol (MINA) en helium (HNT) is dat al 6%. Theta network (THETA) en bittorrent (BTT) stijgen beide met meer dan 7%. Synthetix (SNX) staat zelfs 10% in de plus en enjin coin (ENJ) en TRON (TRX) maar liefst 11%. Theta fuel (TFUEL) steeg de afgelopen 24 uur met maar liefst 15%, maar het is wederom zilliqa (ZIL) die de show steelt vandaag. ZIL staat vandaag weer 33% in de plus en ondertussen maar liefst 290% in de plus deze week. Toch lijkt de koers voor nu nog wat moeite te hebben met $0,2. Bekijk hier de Insider analyse van ZIL. Vlak buiten de top 100 vinden we trouwens IOST (IOST), die zelfs 50% in de plus staat vandaag.

Solana krijgt eigen OnlyFans concurrent na miljoeneninvestering
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Crypto Insiders Premium altcoin analyses

Wil je dieper op de altcoins en hun koersen ingaan? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving! Hier worden dagelijkse technische analyses door de community en onze analisten gedeeld en besproken. Ook kun je hier in contact komen met onze crypto coaches die graag je vragen beantwoorden. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie