Simon Bosch Simon Bosch
15/05/2024 17:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/05/2024 17:27

Solana koers binnenkort naar $400? Investeringsfonds legt uit hoe

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana koers binnenkort naar $400? Investeringsfonds legt uit hoe

Foto: Dennis Diatel/Shutterstock

Sinds de bodem in 2022 is solana (SOL) één van de meest populaire cryptocurrencies die je kunt vinden. De koers is dan ook met ongeveer 2400% gestegen. Volgens een analist zit er echter nog meer kruit in het vat.

Gaat solana nog verder stijgen?

Ryan McMillin, Chief Investment Officer (CIO) van het Australische crypto-investeringsfonds Merkle Tree Capital, verklaarde volgens BitcoinSistemi dat de stijging nog niet voorbij is. Het koersdoel van dit fonds ligt namelijk op 400 Amerikaanse dollar – dat is bijna 3 keer zoveel als het huidige niveau van 142 dollar.

Dat zou komen doordat memecoins hun opwaartse trends vermoedelijk nog niet gestaakt hebben. Tegenwoordig is de Solana-blockchain het thuis van verschillende populaire nieuwe memecoins. Daarbij moeten we denken aan dogwifhat (WIF), bonk (BONK) en zelfs jeo boden (BODEN) en doland tremp (TREMP).

De namen van de twee laatstgenoemde coins zijn verbasteringen van de twee Amerikaanse presidentskandidaten, alhoewel ze op geen enkele manier verbonden zijn met de twee politici.

“Memecoins zullen [verder stijgen naarmate de bullmarkt voortduurt]. Memecoins zijn absurd en speculatief, maar ze kunnen wel andere, duurzamere gebruiksdoelen [naar de Solana-blockchain] brengen, zoals het tokeniseren van activa uit de echte wereld,” concludeert McMillin.

De topman voorziet een koersdoel van 400 dollar rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november. De koers zou bovendien extra gesteund worden doordat het Amerikaanse Ministerie van Financiën de economie extra probeert te stimuleren alvorens de verkiezingen.

SOL koers gevoed door memecoins, netwerkgroei

Zoals McMillin al zegt zijn memecoins op dit moment een belangrijke bron van groei voor Solana. Het netwerk zou volgens andere analisten deze week nog Ethereum (ETH) in kunnen halen op het vlak van waarde die het omzet. Memecoin-transacties zijn momenteel een belangrijke inkomstenbron, en in maart oversteeg Solana Ethereum zelfs in het on-chain handelsvolume.

Momenteel is alle uitstaande SOL bijna 64 miljard dollar waard. Een koersstijging tot 400 dollar zou zorgen voor een marktwaarde van ongeveer 180 miljard dollar. 400 dollar zou bovendien een nieuwe all-time high betekenen, het huidige record staat namelijk rond de 240 dollar.

Claim 10 euro gratis op Bitvavo

Nog geen account bij Bitvavo? Dan heeft de Nederlandse cryptobeurs in samenwerking met Crypto Insiders een mooie actie: nieuwe gebruikers ontvangen nu 10 euro gratis tegoed wanneer zij via deze link een account aanmaken. Handel samen met meer dan 1 miljoen Nederlanders in meer dan 200 verschillende cryptocurrencies, waaronder solana en natuurlijk bitcoin (BTC).

Pak €10,- gratis!

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie