Roy van Krieken Roy van Krieken
05/06/2021 13:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/06/2021 13:45

Solano (SOL) en Polkadot (DOT) hielden het best stand tijdens crash: Dit is waarom

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Solano (SOL) en Polkadot (DOT) hielden het best stand tijdens crash Dit is waarom

De crash van vorige maand had op praktisch elke tak van de wereld van cryptocurrencies invloed. Doordat bitcoin (BTC) tot bijna 50% daalde, volgden bijna alle altcoins. Feit blijft echter dat sommige altcoins beter stand wisten te houden dan andere. 

De twee best presterende altcoins sinds de bitcoin crash zijn Polkadot (DOT) en Solano (SOL). Onderzoeksbedrijf Messari bracht onlangs een rapport naar buiten waarin ze resultaten van hun onderzoek naar de best presterende sectoren in crypto industrie sinds de grote crash openbaren. Volgens Roberto Talamas van Messari is het de smart contract sector die het minst beïnvloed werd door de dump van bitcoin. 

De totale smart contract sector, waar SOL, DOT, KSM en CKB bijvoorbeeld deel van uitmaken, zag een herstel van 3,11%. Dit is beter dan bijvoorbeeld Decentralized Finance (DeFi) met 2,70% en Decentralized Exchanges (DEXs) met eveneens 2,70%. 

Het onderzoek geschreven door Talamas laat ook een V-vormig herstel zien vanaf 30 mei, maar aan het einde van deze periode begonnen aantal sectoren onder te presteren. Vooral Decentralized Finance en Web3 lieten het afweten. Binnen deze sectoren waren Chainlink (LINK) en Aave (AAVE) de slechtst presterende activa. 

Volgens Talamas is dit toe te wijden aan de mate van correlatie tussen bitcoin en de desbetreffende altcoin. Decentralized Finance heeft de grootste correlatie tot bitcoin en presteert daarom relatief slecht. Smart contract platformen, zoals Solano, hebben juist een erg lage correlatie met bitcoin. Dit is waarom dergelijke platformen het best presteerden de afgelopen tijd.

Ondanks de onderliggende verschillen in correlatie tot bitcoin blijft het een feit dat bitcoin de dominerende macht in de wereld van cryptocurrencies is. Als bitcoin naar beneden uitbreekt kun je er vanuit gaan dat altcoins meegaan. Bij een tegengestelde prijsactie eveneens. De mate waarin dit gebeurt verschilt dus wel afhankelijk van de sector, zo blijkt uit het onderzoek van Messari.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie