Roy van Krieken Roy van Krieken
06/02/2024 18:31 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/02/2024 14:46

Spiksplinternieuwe crypto wordt al meer verhandeld dan XRP

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Chainlink lijkt klaar voor sterke stijging na Fidelity deal

Foto: BEST-BACKGROUNDS/Shutterstock

Een paar dagen geleden werd er een nieuwe crypto genaamd ZetaChain (ZETA) gelanceerd en deze munt maakt direct indruk. Er dient zich onverwachts een frisse naam aan binnen de top 10 van meest verhandelde cryptocurrencies op de beurs Bybit. ZetaChain heeft verrassend genoeg al een indrukwekkend perpetual futures handelsvolume van $145 miljoen aangetikt en daarmee overtreft het zelfs bekende altcoins zoals Solana (SOL) en XRP. Wat is ZetaChain precies en hoe heeft ZETA zich zo snel opgewerkt in de lijst?

Heb je nog geen Bybit-account? Speciaal voor de lezers van Crypto Insiders is er nu een tijdelijke actie waarbij je een gratis bonus van 20 euro krijgt bij het aanmaken van een nieuw account. Mis deze kans niet en registreer je vandaag nog bij Bybit om jouw bonus van 20 euro te verzilveren.

Wat is ZetaChain?

ZetaChain is een eigen Layer 1 blockchain en smart contract platform, ontworpen met het oog op interoperabiliteit; dat wil zeggen om een naadloze verbinding en interactie mogelijk te maken tussen alle bestaande blockchains. Het onderscheidt zich als de enige publieke blockchain die smart contracts ondersteunt die activa, data en liquiditeit op elke keten kunnen beheren.

Met de inzet van Tendermint Consensus en Cosmos SDK biedt ZetaChain cross-chain waardeoverdracht, verzending en een omnichain messenger voor ontwikkelaars, waardoor eenvoudige gegevensuitwisseling tussen verschillende blockchains mogelijk is.

Met meer dan 14 miljoen cross-chain transacties, samenwerkingen met meer dan 200 deelnemers in het ecosysteem en een testnet-gebruikersbasis van meer dan 3 miljoen, beoogt ZetaChain de versnippering binnen de crypto-industrie te overbruggen. Het biedt een veilige en gebruiksvriendelijke toegang tot diverse blockchain-ecosystemen en verhoogt de interoperabiliteit zonder innovatie in de weg te staan. Het heeft momenteel een marktkapitalisatie van $66 miljoen en in totaal zullen er 2,1 miljard ZETA tokens worden uitgegeven.

Waarom is ZetaChain populair op Bybit?

De lancering van ZetaChain als een vernieuwende Layer 1-oplossing voor blockchain-interoperabiliteit, gecombineerd met de snelle acceptatie door ontwikkelaars en investeerders, heeft ZETA tot een begeerlijke aanwinst voor crypto handelaren gemaakt.

Een cruciale reden voor het hoge handelsvolume van ZETA op Bybit is mogelijk de beperkte beschikbaarheid op handelsplatformen. Naast Bybit zijn niet veel grote beurzen actief in de handel van ZETA. Dit positioneert Bybit als een voorkeursplatform voor beleggers die geïnteresseerd zijn in de nieuwste en meest innovatieve crypto projecten.

Deze groeiende belangstelling is duidelijk te zien in het handelsvolume, waar ZetaChain gevestigde munten als SOL en XRP achter zich laat, een indrukwekkende prestatie.

20 euro gratis crypto bij Bybit

Wil jij ook ZETA verhandelen, maak dan nu een account aan bij Bybit. Lezers van Crypto Insiders kunnen profiteren van een gratis bonus van 20 euro. Pak de bonus en maak via deze link een account aan bij Bybit.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021, een rol die hij kreeg via een aanbeveling. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Waarom dalen PEPE, Floki en Dogwifhat harder dan bitcoin?
AI voorspelt: Deze memecoins exploderen bij bitcoin koers van $100.000
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie