Simon Bosch Simon Bosch
16/02/2022 11:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/02/2022 11:30

Stasis gaat euro-stablecoin op XRP Ledger lanceren

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Stasis gaat euro-stablecoin op XRP Ledger lanceren

Foto: Marian Weyo/Shutterstock

Stasis, de organisatie achter de eerste euro-stablecoin, heeft in een statement bekendgemaakt dat het de stablecoin ook naar de XRP Ledger zal brengen. Dat schrijft Crowdfund Insider. Ripple, de organisatie achter de XRPL, zal technische ondersteuning bieden.

EURS is de stablecoin van Stasis en is gebouwd op de Ethereum-blockchain. Toch hoeft de stablecoin niet exclusief voor de grootste smart contract-blockchain te blijven. Veel stablecoins breiden namelijk hun reikvermogen uit naar andere blockchains als Algorand, Solana en Stellar. Stasis gebruikt naast Ethereum ook MATIC, Algorand en DAI. Nu wordt dit rijtje uitgebreid met de XRPL.

Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Efficiënt en snel

Stasis schrijft dat het kiest voor de XRPL vanwege de goede schaalbaarheid, de hoge snelheden en lage kosten. Daarnaast is de ledger erg efficiënt en dus eco-vriendelijk. Ripple zou ook technische ondersteuning gaan bieden, alhoewel het niet duidelijk is in welke mate dit zal zijn. Het bedrijf achter de stablecoin heeft zijn hoofdkantoor in Malta, en het heeft ook een locatie in London.

Advertentie

Transparantie stablecoin

EURS is de eerste stablecoin op basis van de euro, de eerste euro-tokens zijn volgens CoinGecko al in 2018 uitgebracht. Volgens de vergelijkingssite heeft de token op het moment van schrijven een totale marktwaarde van ongeveer 114 miljoen euro. Dat is veel minder dan bijvoorbeeld EURT, de euro-stablecoin van USDT-uitgever Tether. EURT heeft volgens CoinGecko momenteel bijna 206 miljoen euro aan waarde uitstaan. Het mag benadrukt worden dat EURS zelf CoinPaprika citeert, die claimt dat het om 104 euro aan waarde gaat.

Opvallend is dat Stasis zegt erg transparant te zijn met de onderliggende waarde van zijn token. Dit is iets waar Tether bijvoorbeeld voor onder vuur ligt, Tether heeft namelijk niet voor 100% ‘echte’ dollars als onderliggende waarde klaarliggen. Stasis zegt dit anders aan te pakken door erg open te zijn over de valutareserves.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie